Življenjski slog
23.03.2023 07:31

Deli z drugimi:

Share

Toplotna črpalka, ki vas razvaja in ne moti sosedov

Toplotne črpalke z vrhunsko učinkovitostjo skrbijo za prijetno temperaturo doma, obenem pa ne posegajo pretirano v družinski proračun. Nekatere so tudi izredno tihe – prijazne do vas in sosedov.
Foto: Daikin
Foto: Daikin

Toplotne črpalke predstavljajo enega bolj varčnih načinov ogrevanja. Iz zraka, zemlje ali vode črpajo toploto in z njo skrbijo za udobje v vašem domu.

Vroča. Močna. Tiha. Učinkovita. Štiri besede, ki povedo veliko o toplotni črpalki Daikin Altherma 3 H HT. Vrhunsko učinkovita toplotna črpalka pa v sebi skriva še mnogo več.

Deluje tudi pri -28 stopinjah Celzija

Pogosto je eden prvih pomislekov ob nakupu toplotne črpalke: »Kako pa deluje, ko je zunaj temperatura precej pod lediščem?« Skrb je odveč, saj toplotna črpalka Daikin Altherma deluje do zunanje temperature -28 stopinj Celzija. Do temperature -15 stopinj Celzija pa deluje celo brez uporabe rezervnih grelnikov. Na voljo so enote s 14, 16 ali 18 kW moči ter vgrajenim 6 ali 9 kW grelnikom.

Tiha kot miška

Vrnimo se k besedi »tiha«. Prav hrup zunanjih enot toplotnih črpalk se je z leti izkazal za njihovo največjo slabost. Prej ali slej se pritožujejo sosedi ali pa glasno delovanje moti celo lastnika, ker ima zunanjo enoto pod oknom spalnice. Vam je to kaj znano? S toplotno črpalko podjetja Daikin je tega konec. Z enim samim ventilatorjem so namreč znižali raven hrupa, tako da ga zunanja enota proizvede okoli 35 decibelov na oddaljenosti treh metrov.

Sezonska učinkovitost toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H HT je A+++, s hladilnim sredstvom R32 pa v primerjavi z R410A zmanjša vpliv na okolje v primeru izpustov za 68 odstotkov.

Notranjo enoto si lahko omislite v treh izvedbah: samo ogrevanje; ogrevanje in hlajenje; možnost krmiljenja dveh ogrevalnih con.

Ljubezen na prvi pogled

Vrhunska tehnologija pa ni samo učinkovita, ampak pritegne pozornost že na prvi pogled. K elegantni enoti s črno rešetko in sivemu mat ohišju (nagradi IF in RedDot za dizajn) boste z veseljem pogledovali še dolgo po nakupu. Notranjo enoto prav tako odlikujeta sodoben in kompakten dizajn v beli in srebrni barvi. Zagotovo pa vas bo zanimalo tudi, kako velik rezervoar za gospodinjsko toplo vodo premore Altherma 3 H HT. Omislite si jo lahko z rezervoarjem s prostornino 180 ali 230 litrov.

Dom lahko z le nekaj dodatki postane pameten

Toplotna črpalka pa ne bi bila vrhunski kos tehnologije, če se je ne bi dalo nadgraditi z upravljalnikom za pametni dom, kakršen je Madoka. V japonščini krog Madoka pooseblja nežnost in mir. Preprost dizajn, ki ga poudarja izrazit modri krog, pooseblja to miselnost in zagotavlja intuitivno, enostavno in učinkovito upravljanje s samo tremi na dotik občutljivimi gumbi in preglednim zaslonom. Že dolgo vemo, da se dodelan dizajn in funkcionalnost ter uporabniška izkušnja naprav ne izključujeta, ampak hodita z roko v roki – in Madoka je lep primer tega.

Vmesnik upravljalnika poenostavi napredne funkcije, kot so nastavitev urnika gretja, aktivacija varčevanja z energijo, nastavitev omejitev in podobno.

Madoka je preko tehnologije Bluetooth povezljiva tudi s pametnim telefonom. Na voljo sta aplikaciji tako za Android kot za Apple telefone z operacijskim sistemom iOS. S pomočjo telefona lahko spremljate tudi porabo energije in na primer izberete funkcijo varčevanja, če je to potrebno. Namenjena je uporabi doma ali v poslovnih prostorih. Da se bo podala k vsem možnim barvnim kombinacijam notranjosti, je na voljo v treh barvah: beli, črni ali srebrni.

Več najdete na www.airabela.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
toplotne črpalke pametni dom


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več