Računalništvo, telefonija
14.12.2018 09:09
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najlažji prenosnik s 17-palčnim zaslonom

Prenosni računalnik LG Gram 17 tehta zgolj dober kilogram.
Prenosni računalnik LG Gram 17 tehta zgolj dober kilogram.

Čeprav so prenosni računalniki s kompaktnimi zasloni med uporabniki vse bolj priljubljeni, zahtevnejši uporabniki še vedno prisegajo na prenosnike z velikimi zasloni. To je bil tudi razlog, zakaj so pri podjetju LG Electronics pripravili novo generacijo prenosnih računalnikov družine Gram, ki so opremljeni s kar 43,2-centiemtrskimi oziroma 17-palčnimi zasloni. Kljub temu gre za najlažje tovrstne prenosnike na svetu, saj skupaj tehtajo vsega 1.340 gramov oziroma toliko, kot tehta Applov prenosnik MacBook Pro s 13-palčnim zaslonom. Običajni 17-palčni prenosniki pa seveda tehtajo več kot 2,5 kilograma.

Kljub zelo omejeni teži in kompaktni obliki je prenosni računalnik LG Gram 17 zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Kakovostni zaslon lahko prikazuje slike z ločljivostjo 2.560 x 1.600 slikovnih točk, kar pomeni, da je kot nalašč za urejanje tako fotografij kot videoposnetkov. Preostala strojna oprema tudi ni od muh, saj obsega Intelov procesor osme generacije (Intel Core i7-8565U), do 16 gigabajtov sistemskega pomnilnika DDR4 in pogon Solid State z do 512 gigabajti vgrajenega prostora. Napolnjena baterija zadošča za do 20 ur avtonomije delovanja, kar je za prenosnik te velikosti odličen dosežek. Maloprodajna cena lahkega in kompaktnega prenosnega računalnika LG Gram 17 ni ravno nizka. Za vstopno različico novosti je v Združenih državah Amerike treba odšteti kar preračunanih 1.500 evrov.

Za ljubitelje kompaktnejših prenosnih računalnikov je podjetje LG Electronics pripravilo manjši model družine LG Gram 14, ki ga lahko uporabljamo tudi v vlogi tabličnega računalnika. Ta tehta zgolj dober kilogram in je opremljen 35,6-centimetrskim oziroma 14-palčnim zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Napolnjena baterija zadošča za 21 ur avtonomije delovanja, strojna oprema pa obsega Intelov procesor osme generacije, do 16 gigabajtov sistemskega pomnilnika in pogon Solid State z do 512 gigabajti vgrajenega prostora. Tudi ta prenosni računalnik ni poceni, saj je zanj v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 1.320 evrov.


Prijavi napako v članku