Telefoni
16.04.2018 10:29

Deli z drugimi:

Share

To je najcenejši pametni mobilni telefon s Snapdragonom 845!

Xiaomi Black Shark je idealen za igranje mobilnih iger!
Xiaomi Black Shark je idealen za igranje mobilnih iger!

Pri podjetju Qualcomm so decembra lani predstavili enega najboljših mobilnih procesorjev vseh časov, ki je dvignil zmogljivost mobilnih naprav za do 30 odstotkov. Tu gre za mobilni procesor Snapdragon 845, ki je izdelan s pomočjo 10-nanometrskega procesa in podatke preračunava pri frekvenci 2,5 gigaherca. To v praksi pomeni, da je procesor kljub izjemni zmogljivosti zelo varčen z električno energijo, kar pomeni, da bo ugodno vplival na avtonomijo baterije telefona.

Medtem ko so pametni mobilni telefoni s procesorjem Qualcomm Snapdragon 845 še vedno zelo dragi, to nikakor ne drži za najnovejši izdelek podjetja Xiaomi. Ta je namreč uspel izdelati telefon, za katerega je v prosti prodaji treba odšteti zgolj preračunanih 388 evrov, kljub temu pa ta predstavlja neposredno konkurenco precej dražjemu telefonu Razer Phone. Pametni mobilni telefon Xiaomi Black Shark namreč temelji na osnovi mobilnega procesorja Snapdragon 845 in je opremljen s kakovostnim zaslonom, ki se ponaša s 15,2-centimetrsko oziroma 5,99-palčno diagonalo, razmerjem stranic 18 proti 9 in ločljivostjo 2.160 x 1.080 slikovnih točk. Novost je na voljo v dveh različicah, pri čemer je vstopni model opremljen s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora, zmogljivejši model pa se ponaša z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 128 gigabajti prostora.

Čeprav je pametni mobilni telefon Xiaomi Black Shark namenjen najzahtevnejšim uporabnikom in igranju mobilnih iger, je ta primeren tudi za ljubitelje fotografij in sebkov, saj je opremljen z dvema fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in 20 milijonov slikovnih točk, medtem ko se sprednja kamera prav tako ponaša z ločljivostjo 20 milijonov slikovnih točk. Za igranje iger pa je na voljo celo poseben igralni plošček z 340 miliampersko baterijo in avtonomijo do 30 ur. Pri novincu velja izpostaviti še zmogljivo baterijo kapacitete 4.000 miliamper ur, tehnologijo hitrega polnjenja Quick Charge 3.0 in prednameščeni mobilni operacijski sistem Android 8.0 Oreo.

Kot smo že omenili, je Xiaomi Black Shark trenutno najcenejši pametni mobilni telefon, ki temelji na osnovi zmogljivega procesorja Qualcomm Snapdragon 845. Za vstopni model, ki je opremljen s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora je namreč treba odšteti le preračunanih 388 evrov. Zmogljivejši model z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 128 gigabajti prostora pa je vrednoten na preračunanih 454 evrov. Prvi kupci bodo novost v roke prejeli od 20. aprila dalje.


Prijavi napako v članku