Računalništvo, telefonija
19.07.2018 13:08
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Futuristični prenosnik z dvema zaslonoma in umetno inteligenco

Futuristični prenosnik z dvema zaslonoma in umetno inteligenco
Futuristični prenosnik z dvema zaslonoma in umetno inteligenco

Asus je na računalniškem sejmu Computex poleg prenosnega računalnika, ki ima namesto klasične sledilne ploščice na dotik občutljivi zaslon (http://bit.ly/2sQSxYm), predstavil še koncept nekoliko nenavadnega prenosnika. Prenosni računalnik Asus Precog je namreč opremljen s kar dvema zaslonoma, občutljivima na dotik, kar pomeni, da ne razpolaga s klasično tipkovnico ali sledilno ploščico. Čeprav Asus ni razkril velikosti in ločljivosti zaslonov, so poznavalci prepričani, da gre za zaslona s 35,6-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 4K.

Ker klasično tipkovnico nadomešča navidezna , se lahko zaslon uporablja tudi na drugačne načine. Če na primer na novost priključimo zunanjo tipkovnico, lahko drugi zaslon uporabimo tudi za druge namene, kot je na primer prikazovanje dodatnih informacij ali za prikaz dodatnih gumbov za boljše upravljanje s programi. Poleg inovativnega zaslona velja izpostaviti tudi umetno inteligenco, ki je med mobilnimi napravami vse bolj prisotna.

Umetna inteligenca dejansko poskrbi za to, da se tipkovnica samodejno prilagaja uporabniku, ko ta položi roke na površino zaslona, občutljivega na dotik. Poleg tega umetna inteligenca poskrbi tudi za to, da se zaslon samodejno aktivira takrat, ko je to potrebno. To dejansko pripomore k varčevanju z dragoceno električno energijo in s tem posledično k daljši avtonomiji delovanja. Asus naj bi več informacij o prenosnem računalniku Precog razkril v prihodnjih nekaj mesecih, kdaj bo dejansko naprodaj, pa je vsaj zaenkrat še težko napovedovati.


Prijavi napako v članku