Računalništvo, telefonija
19.07.2018 11:51

Deli z drugimi:

Share

To je 100 najbolje plačanih estradnikov na svetu v letu 2018

To je 100 najbolje plačanih estradnikov na svetu v letu 2018
To je 100 najbolje plačanih estradnikov na svetu v letu 2018

Kot vse kaže še ni bilo boljšega časa za biti slaven, kot je to sedaj. 100 najbolje plačanih zvezdnikov je v zadnjih 12 mesecih na svoje račune prejelo $6,3 milijarde, kar je 22% več kot lansko leto; 11 superzvezdnikov je prestopilo mejo 100 milijonov ameriških dolarjev, kar je več kot 2-krat več kot lani. In kje tukaj nastopi tehnologija? Vsi ti zvezdniki kraljujejo družbenim omrežjem, zaradi katerih so številni od njih še bogatejši kot bi bili že sicer.

To je zgolj nekaj glavnih ugotovitev Forbsove letne lestvice “Celebrity 100”, kjer Forbes vsako leto združi 100 najbolje plačanih “front-of-camera” zvezd na planetu. Na prvem mestu je Floyd Mayweather, ki je v enem letu zaslužil $285 milijonov (pred obdavčitvijo), skoraj v celoti na račun borbe lanskega avgusta proti Conorju McGregorju. George Clooney je pristal na 2. mestu z $239 milijoni. Velik žganih pijač Diageo je kupil podjetje Casamigos, katerega soustanovitelj je Cloney.

Kylie Jenner je s $166,5 milijoni na tretjem mestu, predvsem na račun kozmetičnega imperija, ki bi Kylie lahko naredil milijarderko še preden bo ta legalno smela uživati alkol. Sodnica Judy Sheindlin je s svojimi $147 milijoni na četrtem mestu. Odločila se je za prodajo svoje TV knjižnice za $100 milijonov in tako dosegla visoko 4. mesto ne seznamu. Eden najbolj vročih igralcev zadnjih let Dwayne “The Rock” Johnson zaključuje prvo peterico, in sicer mu je novi film “Skyscraper” na račun prinesel novih $124 milijonov. “Priv cilj je ustvariti vrednost za ta svet”, je dejal “The Rock” v intervjuju za Forbes.

Seznam “Celebrity 100”

Na seznam “Celebrity 100” Forbes vsako leto vključi najbolje plačane zvezdnike v obdobju med 1. junijem letošnjega leta in lanskega leta. Številke na seznamu so pred obdavčitvijo in pred tem, ko zvezdniki poplačajo menedžerje, odvetnike in agente. Ocene se delajo na podlagi podatkov podjetij Nielsen, Pollstar, IMDB, SoundScan, NPD BookScan in ComScore, prav tako pa Forbes vsako leto izvede več intervjujev s poznavalci industrije.

V zadnjih dveh desetletjih se je na seznamu znašlo preko 700 igralcev, glasbenikov in ostalih zvezdnikov. Skupaj so akumulirali preko 80 milijard ameriških dolarjev zaslužka. Letošnje leto lahko na seznamu najdemo predstavnike iz 17 držav: ZDA, Barbados, Portugalska, Irska, Brazilija, Argentina, Avstralija, Švica, Kanada, Kitajska, Mehika, Kolumbija, Nemčija, Španija, Grčija, Indija. Novi člani seznama se po starosti precej razlikujejo med seboj, od soustanovitelja skupine Pink Floyd, Rogerja Watersa (št. 28, $68 milijonov), do mladih glasbenih zvezdnikov Imagine Dragons (št. 89, $36,5 milijona).

Najmlajša zvezdnica na seznamu je prej omenjena Kylie Jenner in verjetno bo še letos prehitela Zuckerberga in Gatesa s titulo: najmlajša milijarderka. Podobno kot “The Rock” je tudi Jennerjeva uspela na družbenih omrežjih zgraditi pravi imperij, saj ima trenutno preko 110 milijonov sledilcev na Instagramu. “Družbena omrežja so neverjetna platforma. Imam zelo lahek dostop do mojih oboževalcev in kupcev”, je povedala za Forbes.

Na tej POVEZAVI si lahko ogledate celoten seznam.


Prijavi napako v članku