Računalništvo, telefonija
11.09.2020 08:40

Deli z drugimi:

Share

TikTok ponovno številka ena!

V mesecu avgustu 2020 je bila mobilna aplikacija TikTok prenesena kar 63,3 milijonov krat
V mesecu avgustu 2020 je bila mobilna aplikacija TikTok prenesena kar 63,3 milijonov krat

Kitajska mobilna aplikacija TikTok ima trenutno že več kot dve milijardi prenosov na pametne mobilne telefone in tablične računalnike. To ne preseneča, saj naj bi na priljubljeno družbeno omrežje prisega že kar milijarda aktivnih uporabnikov. Družbeno omrežje TikTok pa je priljubljeno predvsem zato, ker uporabnikom omogoča hitro in enostavno objavo kratkih videoposnetkov ter dodajanje učinkov in filtrov. To omrežje pa je še posebej priljubljeno med mlajšimi uporabniki, ki množično zapuščajo Facebook. Poleg tega vse bolj nadomešča tudi priljubljen portal YouTube, kar še posebej drži za otroke in mladostnike.

Na priljubljenost mobilne aplikacije TikTok pa kaže tudi nedavna raziskava trga, ki jo je opravila analitska hiša SensorTower. TikTok je namreč bila zdaleč najbolj prenesena mobilna aplikacija v mesecu avgustu, če pri tem seveda ne upoštevamo mobilnih iger. Pri tem pa je zanimivo to, da je bila mobilna aplikacija TikTok deležna največjega števila prenosov tako na spletnem portalu Google Play za Android kot Applovi trgovini App Store.

V mesecu avgustu 2020 je bila mobilna aplikacija TikTok prenesena kar 63,3 milijonov krat, kar je za 1,6 odstotkov več kot v primerjavi z enakim obdobjem lani. Na drugem mestu po številu prenosov je tudi pogosto omenjena aplikacija Zoom , ki beleži več kot 52,2 milijonov prenosov. Na tretjem mestu pa najdemo mobilno aplikacijo Facebook, pri čemer je ta bolj priljubljena med uporabniki mobilnih naprav Android.


Prijavi napako v članku