Računalništvo, telefonija
09.08.2020 10:00

Deli z drugimi:

Share

TikTok in WeChat bosta v ZDA uradno prepovedana

Dve priljubljeni socialni omrežji, TikTok in WeChat bosta s 45-dnevnim rokom tudi uradno prepovedana v ZDA, saj je predsednik Donald Trump pred dnevi tudi uradno podpisal izvršilni nalog, s katerim prepoveduje omenjeni aplikaciji v ZDA.
TikTok in WeChat bosta v ZDA uradno prepovedana
TikTok in WeChat bosta v ZDA uradno prepovedana

Predsednik ZDA Donal Trump je pred dnevi podpisal izvršni nalog, s katerim prepoveduje tehnološkima podjetjema ByteDance (ki stoji za TikTokom) in Tencent (ki stoji za WeChatom) delovanje v Ameriki. Nalog izrecno prepoveduje kakršnekoli “transakcije” med državljani ZDA in omenjenima aplikacijama.

Predsednik je tako izdaj dva različna naloga 6. avgusta (za vsako aplikacijo enega), ki bosta uradno stopila v veljavo čez 45 dni. Z izdanim nalogom je izrezno prepovedal kakršnokoli delovanje TikToka in WeChata v ZDA, saj naj bi ogrožala nacionalno varnost s tem, da naj bi obe aplikaciji neposredno komunicirali s Kitajskimi strežniki. Podobno je naredila že Indija, ki je že junija prepovedala delovanje TikToka in WeChata.

Do sedaj naj bi v ZDA bile (še vedno) varne videoigre izdajatelja Tencent (podjetja, ki stoji za WeChatom), med katere sodijo tudi League of Legends in Fortnite. Medtem še nobeno podjetje ni izdalo uradne izjave.


Prijavi napako v članku