Računalništvo, telefonija
13.12.2006 11:35

Deli z drugimi:

Share

Tihomir Rajlič bo vodil Siemens Slovenija in Siemens Srbija


Tihomir Rajlič

Po objavi namere podjetij Siemens in Nokia o združitvi svojih dejavnosti na področju komunikacijskih storitev, v Siemensu globalno potekajo dejavnosti za t.i. carve out telekomunikacijske panoge v novo podjetje Nokia Siemens Networks, ki bo pričelo z delovanjem 1. januarja 2007. V državah nekdanje Jugoslavije bo največ sprememb doživel Siemens v Srbiji, kjer se bo zaradi dosedanje strukture dejavnosti podjetje pravzaprav razpolovilo. Vodenje Siemensa v Srbiji bo prevzel Tihomir Rajlič.

Vodenje reorganizirane podružnice Siemensa v Srbiji so regionalni vodje korporacije zaupali Tihomirju Rajliču, direktorju Siemens Slovenija, ki že od leta 2000 zelo uspešno vodi Siemens v Sloveniji. Siemens je v Srbiji prisoten že več kot sto let, od leta 1996 pa tam deluje v okviru lastnega podjetja Siemens d.o.o. Beograd. V podjetju je trenutno zaposlenih 240 ljudi, približno polovica se jih bo z izločitvijo telekomunikacijske opreme in rešitev prezaposlila v novo podjetje Nokia Siemens Networks.

Poleg telekomunikacij Siemens velja tako v Sloveniji kot v Srbiji za enega najuglednejših podjetij in partnerjev na področju energetike, medicine, prometne tehnike, avtomatizacije, pogonskih sistemov in stikalne tehnike, industrijskih rešitev in storitev, tehnične opreme objektov ter IT produktov in rešitev v okviru oddelka Fujitsu Siemens Computers.


Prijavi napako v članku