Računalništvo, telefonija
02.09.2018 06:50

Deli z drugimi:

Share

ThinkPad X1 Extreme: Prenosnik brez kompromisov!

Prenosnik Lenovo ThinkPad X1 Extreme bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejše!
Prenosnik Lenovo ThinkPad X1 Extreme bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejše!

Na svetovnem spletu še vedno odmeva nedavna predstavitev novih različic prenosnega računalnika MacBook Pro s strani podjetja Apple (http://bit.ly/2zJe7Fa), saj so te navdušile mnoge. Zato ne preseneča, da je na nedavni konferenci potrošniške elektronike IFA 2018 podjetje Lenovo predstavilo lastno rešitev, ki se bo zlahka zoperstavila novim prenosnikom MacBook Pro. Tu gre za prenosni računalnik Lenovo ThinkPad X1 Extreme, ki temeljil na osnovi zelo zmogljivih Intelovih procesorjev Coffee Lake.

Prenosni računalnik Lenovo ThinkPad X1 Extreme ima za prikazovanje slik na voljo 39,6-centimetrski (15,6-palčni) zaslon ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk oziroma ločljivosti 3.840 x 2.160 slikovnih točk (odvisno od različice), pri čemer slednji podpira še tehnologijo DolbyVision HDR. Strojna oprema novinca pa obsega šestjedrni Intelov procesor Core i7-8850H (vPro) frekvence 2.6 gigahercev oziroma 4,3 gigahercev v pohitrenem načinu delovanja, do 64 gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajen pogon Solid State do skupne kapacitete dveh terabajtov. Različica s procesorjem Core i9 pa bo naprodaj konec leta.

Zahtevnim grafičnim vsebinam bo kos grafična kartica Nvidia GeForce 1050 Te Max s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika GDDR5, za varnost pa je podjetje Lenovo poskrbelo s podporo za pametne kartice, tipalom prstnih odtisov, modulom TPM 2.0 in IR kamero s podporo za Windows Hello. Vgrajena baterija zmogljivosit 80 vatnih ur pa zadošča za do 14 ur avtonomijo, pri čemer bo tehnologija za hitro polnjenje RapidCharge poskrbela, da se bo povsem izpraznjena baterija do 80 odstotkov napolnila v zgolj eni uri.

Ohišje prenosnega računalnika Lenovo ThinkPad X1 Extreme je izdelano iz aluminija in ogljikovih vlake, zato ne preseneča, da njegova skupna teža znaša zgoj 1,8 kilogramov. Novost bo v Združenih državah Amerike mogoče kupiti že septembra, maloprodajna cena vstopne različice pa se bo gibala okoli preračunanih 1.600 evrov, v Evropi pa bomo morali zanj odšteti okoli 1.900 evrov.


Prijavi napako v članku