Računalništvo, telefonija
Igre
30.05.2024 14:15
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

The Witcher 4 ne bo v celoti sledil vzoru predhodnikov

Razvijalci ostajajo zvesti RPG žanru, ki jim je doslej prinesel toliko uspeha, bodo pa vseeno eksperimentirali z nekaterimi novostmi, s katerimi želijo poskrbeti, da bo igra sveža za nove in obstoječe oboževalce. Hkrati pa želijo odkriti nove meje in načine pripovedovanja zgodb.

Naslednja igra Witcher s projektnim imenom Polaris je še vedno oddaljena več let, vendar je CD Projekt Red v svojih četrtletnih poročilih o dobičku delil majhne posodobitve o razvoju projekta in potrdil, da bo ekipa razvijalcev še letos začela s polno produkcijo.

Pred kratkim so v studiu imeli sestanek z vodilnim osebjem in delničarji, med katerim so odgovorili na nekaj vprašanj o tej težko pričakovani igri, za katero se že zdaj napoveduje, da bo igra leta. Govorili so tudi o splošnem konceptu igre in o tem, kakšna bo v primerjavi s svojo uspešno predhodnico The Witcher 3: The Wild Hunt.

»The Witcher Polaris je še vedno igra vlog (RPG), vendar bo v primerjavi z Witcherjem 3 prišlo do nekaterih sprememb. Ne želimo obtičati na istem mestu. Vedno želimo premikati meje in odkrivati nove načine pripovedovanja zgodbe. Želimo se premakniti v naslednjo smer, zato lahko v prihodnji igri Witcher pričakujete nove stvari,« so vodilni iz studia CD Projekt Red povedali na sestanku za vlagatelje.

To je nekaj, kar so verjetno pričakovali vsi ljubitelji igre Witcher, saj je studio CD Projekt Red od razvoja igre Witcher 3 močno zrasel. Poljsko podjetje je zdaj eden najbolj priznanih razvijalcev videoiger na svetu, zato ni presenetljivo, da želijo z naslednjim epskim fantazijskim naslovom postaviti nov mejnik na področju RPG iger.

Tudi v uredništvu lahko rečemo, da je The Witcher 3 ena najboljših iger vseh časov (skupaj s KOTOR, Red Dead Redemption 2 …), ampak ima nekaj pomanjkljivosti – predvsem na področju bojevanja, ki je že od prve igre zelo okorno, dolgočasno in prelahko. Sovražniki niso pretiran izziv, tudi ko gre za večjo skupino, so pa vsaj zelo raznoliki in vredno je prebrati njihovo ozadje. Na primer, kako premagati ali ozdraviti volkodlaka, vampirja in podobno.

Naslednja igra bo to skoraj zagotovo izboljšala, saj so tudi razvijalci priznali, da jih na tem področju čaka še nekaj dela. Seveda vsi upamo, da bo igra izšla brez hroščev oziroma da se nikoli več ne bo ponovila enaka katastrofa, kot se je pri izdaji igre Cyberpunk 2077.

Protagonist Geralt iz prejšnjih iger bo prisoten tudi v četrti izdaji, po vsej verjetnosti pa bo igral drugo violino. Veliko je govora o tem, da naj bi glavno vlogo prevzela njegova posvojena hčerka Ciri. Lahko pa se zgodi, da nas bodo razvijalci postavili v vlogo drugega witcherja iz kakšne druge šole.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre Steam igre Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več