Operacijski sistemi
26.07.2017 13:03

Deli z drugimi:

Share

“The Rock” in Siri skupaj v filmu

"The Rock" in Siri skupaj v filmu
"The Rock" in Siri skupaj v filmu

DWAYNE ‘The Rock’ Johnson je v svoji karieri zaigral v marsikaterem čudnem filmu, vendar ta bi znal biti zmagovalec. Ravno, ko smo začeli razmišljati, da je The Emoji Movie korak predaleč, je Apple predstavil kratek film, kjer je združil najbolj plačanega igralca Dwyana Johnsona in virtualno asistentko Siri. Najbogatejše podjetje na svetu vsekakor ni varčevalo pri sredstvih za film, saj so Siri s svojim mišičastim partnerjem poslali na Japonsko, v Italijo in celo na Luno.

Apple je “filmski spektakel” izdal na svojem YouTube kanalu in na svoji ameriški spletni strani. Kljub temu, da je film izšel danes, je Johnson počasi dražil oboževalce na svojem Twitter in Facebook računu. Film je poimenoval “Rock & Siri”, označil pa ga je za “največji, najbolj kul, najbolj seksi in najbolj smešen film vseh časov”.

Glavno sporočilo oglasa je, kako s pomočjo Siri biti bolj produktiven oz. kako narediti več v krajšem času. Že takoj na začetku oglasa je jasno kaj je Apple želel sporočiti gledalcem, saj je celoten scenarij zelo “na prvo žogo”. V dobrih treh minutah oglasa The Rock sledi svojim življenjskim ciljem, med katerimi so odprtje nove modne linije, pleskanje Sikstinske kapele, neke vrste ugrabitev letala in delanje sebka v vesolju, pri vsem tem pa mu nenehno pomaga Siri, brez katere seveda ne bi zmogel vsega.

Da bi oglas bil zares popoln, so se ustvarjalci odločili, da vključijo legendarno sliko, kjer The Rock pozira v črnem puloverju in z nekoliko več kilogrami kot danes. HomePod, pametni zvočnik, ki bo Siri postavil v vašo dnevno sobo, prihaja čez približno 5 mesecev in tale film, ki je sicer zares bolj podoben klasični akcijski komediji, bo zagotovo prinesel veliko interesa za pametni zvočnik HomePod.

Kakorkoli že Apple ne čaka lahka naloga, posebej zato, ker Amazon in Google že oba imata svoje pamente zvočnike na tržišču. Časovna prednost je v teh primerih kar precej pomembna, saj ljudje želijo novo tehnologijo kareseda hitro. Le čas bo pokazal, ali je Johnsonov čarm dovolj, da bodo ljubitelji Apple počakali na pametni zvočnik HomePod.

Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku