Računalništvo, telefonija
07.09.2019 07:15
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja težko pričakovani Samsung Galaxy Fold

Prepogljivi Samsung Galaxy Fold bo sprva na voljo korejskim uporabnikom.
Prepogljivi Samsung Galaxy Fold bo sprva na voljo korejskim uporabnikom.

Čeprav so mnogi že odpisali prepogljivi pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Fold, so pri južnokorejskem gigantu na nedavnem sejmu potrošniške elektronike IFA 2019 zagotovili, da bo ta vendarle na voljo končnim uporabnikom. Sprva bo 6. septembra na voljo korejskim uporabnikom, nekoliko kasneje pa tudi v Franciji, Nemčiji, Singapurju, Združenem Kraljestvu, Združenih državah Amerike in drugih izbranih državah. Novost bo na voljo v kozmično črni in vesoljsko srebrni barvi ter bo na izbranih trgih na voljo celo z mobilno povezljivostjo 5G, kar je mnoge presenetilo.

Novi Galaxy Fold je bil oblikovan na način, da ko je zaprt, lahko do ključnih aplikacij elegantno dostopamo z eno roko, ko je odprt pa na navdihujočem 18,54-centimetrskem brezkončnem prepogljivem zaslonu odkrivamo nove možnosti večopravilnosti. Galaxy Fold torej združuje priljubljene karakteristike tabličnega računalnika in pametnega telefona ter tako zagotavlja novo mobilno napravo in prvo tovrstno izkušnjo, in sicer od nove oblike in materialov do edinstvenega prepogljivega uporabniškega vmesnika, vsestranske kamere in premium zmogljivosti.

Samsung je s partnerji razvil popolnoma nov uporabniški vmesnik, ki bo spremenil način, kako uporabljamo mobilne naprave in izkoristil vsako prednost edinstvenega Galaxy Folda. Pametni telefon zagotavlja celo ekskluzivni dostop do strokovnjakov z oddelka za podporo uporabnikom, vključno z osebnim dostopom do strokovnjakov in 24/7 podporo prek svetovnega spleta ali mobilnega telefona.

Čeprav se podjetje Samsung na sejmu potrošniške elektronike ni dotaknilo strojnih specifikacij novosti, so te skoraj zagotovo enake tistim, ki so bile vgrajene že v prvo različico. Te naj bi zajemale osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 855 frekvence 2,84 gigahercecv, sistemski pomnilnik kapacitete 12 gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 512 gigabajti prostora. Na pomnilniku bo pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie s Samsungovim značilnim grafičnim vmesnikom, medtem ko bo dolgo avtonomijo delovanja zagotavljala baterija kapacitete 4.380 miliamper ur s tehnologijo hitrega polnjenja. Torej zmogljiva in vsestransko uporabna naprava.


Prijavi napako v članku