Avtomobilizem
18.04.2024 08:15
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tesla napovedala masovno odpuščanje, brez službe bo ostalo približno 10 odstotkov vseh zaposlenih

Glede na interni e-mail, do katerega so se dokopali pri portalu Electrek, naj bi Tesla načrtovala velik rez števila zaposlenih. Po tem, ko so pred nekaj tedni prvič po letu 2020 objavili “year-over-year” padec prodaje avtomobilov, bo pri Tesli brez službe ostalo približno 10 % zaposlenih. To pomeni vsaj 14.000 od 140.473 zaposlenih, kolikor jih je Tesla uradno prikazala ob zadnji predstavitvi rezultatov. Zaenkrat še ni znano, katere ekipe oz. kateri profili zaposlenih bodo tarča rezov.

To je absolutno zadnji na seznamu ukrepov, ki pa ga moramo sprejeti,” je zapisal izvršni direktor Tesle Elon Musk v elektronskem sporočilu, ki ga je objavil Electrek. V poznejši objavi na X-u je Musk zapisal, “vsakih 5 let se moramo reorganizirati in podjetje pripraviti na ponovno rast”.

Po poročanju Bloomberga je v zadnji cikel odpuščanj vključen tudi višji direktor Drew Baglino, ki zapušča podjetje. Baglino je na X-u to informacijo potrdil. V podjetju je bil več kot 18 let, v tem času je odigral različne vloge, zadnja pa je bila kot vodja Tesline divizije energetike in pogonskega sklopa. Electrek je med drugim opazil, da je Teslin “branding” izginil tudi iz X računa enega ključnih mož pravne službe.

Napoved odpuščanj je zadnja v nizu slabih novic za Teslo. Družba je pred četrtletno predstavitvijo rezultatov že sporočila, da njihova ocena prodaje v tem časovnem obdobju ni bila natančna. Že januarja pa so napovedali, da rast prodaje ne bo takšna, kot bi si jo želeli ali so jo pričakovali. Vse to se dogaja pred pripravo na lansiranje novih modelov vozil in vprašanje je, kako bo vse to dogajanje vplivalo na prodajo Tesle v prihodnosti.

Tesla naj bi prav tako opustila svoje načrte za proizvodnjo cenovno dostopnega modela 2, ki bi stal okoli 25.000 dolarjev, saj se bo namesto tega osredotočila na nov robotaksi. Podjetje se sooča z naraščajočim pritiskom na račun vse manjšega povpraševanja po njihovih električnih vozilih, medtem ko je konkurenca kitajskih proizvajalcev vse močnejša. Lani je Tesla izgubila naziv največjega svetovnega proizvajalca električnih vozil, saj je kitajski BYD agresivno prevzel prvo mesto s tem, ko je v istem časovnem obdobju proizvedel 3,02 milijona električnih vozil, Tesla pa zgolj 1,81 milijona.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Tesla


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več