Računalništvo, telefonija
22.06.2011 10:34

Deli z drugimi:

Share

Termalno lepilo, ki je boljše od paste

Toplotna paste ali lepila so potrebni za dobro prenašanje toplote iz procesorja na hladilnik.
Toplotna paste ali lepila so potrebni za dobro prenašanje toplote iz procesorja na hladilnik.

Slavni švicarski proizvajalec hladilnih rešitev Arctic Cooling, je predstavil novo termalno lepilo poimenovano G-1. V primerjavi z običajnimi termalnimi pastami, termalno lepilo ponuja boljšo toplotno prevodnost, a je hkrati bolj zapleteno za uporabo in ni primerno za tiste, ki pogosto zamenjujete procesorje ali hladilnike na grafičnih karticah.

G-1 je električno neprevodno termalno lepilo, ki se lahko uporablja za pritrditev hladilnikov na procesor ali grafično kartico. Novo G-1 lepilo v veliki meri prekaša generične termalne trakove z izjemno toplotno prevodnostjo in dolgotrajno obstojnostjo. Najnovejšo G-1 termalno lepilo je že moč najti v paketu z najnovejšimi grafičnimi hladilniki, kot so Accelero TWIN TURBO II in Accelero Xtreme Plus II in je vsekakor dobrodošla novost za vse ljubitelje overclockanja.

Podjetje za G-1 obljublja trden oprijem (čipa in hladilnika), za več kot 10 let in učinkovitost delovanja pri temperaturah od -45 do 200 stopinj Celzija. Čeprav gre za lepilo, v podjetju Arctic Cooling trdijo, da je termalno lepilo G-1 povsem enostavno odstraniti ter da ne pušča nikakršnih sledi. Njegova toplotna prevodnost znaša 4,3 W / mk, dobili pa ga boste v kompletu s tremi 9-gramskimi vrečicami, ki vas bodo stale 6,68 evra.


Prijavi napako v članku