Strojna oprema
18.09.2006 07:17

Deli z drugimi:

Share

Televizorji REGZA

Toshiba je predstavila za svoje televizorje z ravnimi zasloni znamko Regza. Z novo znamko želi Toshiba v finančnem letu 2006 doseči vsaj 10-odstotni delež svetovnega tržišča s 26 in več palčnimi televizorji.

Regza je poimenovana po nemški besedi “regsam”, ki pomeni živahen ali živ. Regza pa pomeni tudi resničnost prikazane slike, ki jo zagotavlja osupljiva zgradba televizorja. Toshiba želi z imenom Regza zajeti bistvo Toshibinega tehnološkega znanja o prikazu visoko-kakovostne slike. Za konceptno barvo pri reklamiranju izdelka je Toshiba izbrala “regza zeleno”, barva, ki je osnovana na temno zeleni barvi in izraža premoč, bistvenost in visoko kakovost.

Na čelu Toshibinega poslovanja s televizorji je Yoshihide Fujii, podpredsednik korporacije Toshiba in predsednik in direktor Toshibine Digital Media Network. Po njegovih ocenah znaša svetovna potreba po televizorjih 150 milijonov enot letno, kar je vredno nekje med 8 in 10 milijardami Jenov.

Toshiba si želi v vrh s poudarkom na tehnološkem znanju. “Toshibine osnovne tehnologije, na katerih temelji proizvodnja televizorjev, so lastna tehnologija TV procesorjev, lastna tehnologija shranjevanja podatkov, vključno z računalniškimi trdimi pogoni, in lastna tehnologija na področju zaslonov, vključno s tehnologijo IPS ter zasloni s ploskovnimi prevodniki tehnologije SED. Med proizvajalci televizorjev samo Toshiba razpolaga s takšnimi sposobnosti na vseh treh področjih.

Metabrain Pro
Toshiba je predstavila serijo full-HD LCD televizorjev Z1000. Ta serija uporablja Metabrain Pro tehnologijo, ki temelji na sistemski tehnologiji LSI in digitalni video-procesorski tehnologiji. Toshiba je vključila tehnologijo Metabrain Pro tudi v serijah LCD televizorjev H1000 in C1000, ki sta bili marca 2006 predstavljeni na Japonskem. Obe seriji temeljita na 14-bitnem procesorju, ki dosega šestnajstkratno izboljšanje v primerjavi z navadnimi izdelki. Metabrain Pro tehnologija odpravlja šumenje in večino težav, zaradi katerih izginjajo delci slike. Rezultat te tehnologije pa je slika s polnim izrazom visoke ločljivosti.

Vsi modeli Regza ustrezajo direktivi Evropske Unije o omejevanju nevarnih snovi, ki je stopila v veljavo julija 2006. Televizorji s tehnologijo SED pa, kot pravi Fujii, so paradni konj podjetja v razredu 50 in več palčnih televizorjev. Toshibina Digital Media Network izdeluje snemalnike trdih medijev in DVD snemalnike, digitalne avdio predvajalnike, pogone trdih medijev in mrežne kamere, tako kot tudi digitalne televizorje. Toshiba je med vodilnimi v high-definition (HD) tehnologiji DVD predvajalnikov in snemalnikov s trdim pogonom, ki uporabljajo napredne optične medije.

Toshiba je na Japonskem predstavila high-definition DVD predvajalnik HD-XA1 v marcu in snemalnik RD-XA1, enega od prvih snemalnikov HD DVD, ki uporablja trde medije, v juliju. “Toshiba je naletela na odličen odziv, tako pri predvajalnikih kot tudi pri snemalnikih in pričakuje, da bo njihova prodaja v polnem zamahu v zadnji četrtini tega leta.


Prijavi napako v članku