Računalništvo, telefonija
16.07.2004 09:37
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telemachova brezplačna poletna šola računalništva in interneta

Telemach to poletje organizira brezplačne poletne tečaje računalništva in interneta za osnovnošolce in njihove starše. Tečaji bodo potekali v šestih osnovnih šolah, in sicer v Ljubljani, na Gorenjskem in na Primorskem.

Enotedenski tečaj bo potekal po enotnem programu in bo vseboval učenje osnovnih računalniških programov in aplikacij: Windows, Word, Excel in Internet Explorer. Tečaj bo možno obiskovati v dopoldanskem času, in sicer od 10-ih do 13-ih ali od 16-ih do 19-ih. Z deljenimi termini se je Telemach želel čim bolj približati otrokom in njihovim staršem. Tečaje bodo vodili inštruktorji računalništva, vsi udeleženci bodo dobili tudi priročnik, izdelan posebej za ta tečaj ter diplomo na koncu uspešno opravljenega tečaja.

Znanje računalništva je danes postalo že skoraj nuja, zato želi Telemach z brezplačno šolo računalništva in interneta približati osnovne veščine računalništva vsem tistim, ki jim sicer dostop do le-teh ni omogočen. Romantika kot sponzor projekta pa nudi možnost otrokom in predvsem njihovim materam, da si z dodatnimi znanji, kar računalništvo prav gotovo je, izboljšajo položaj na delovnem mestu in v družbi nasploh. Otrokom in njihovim staršem tako omogočajo poleg zabave pred televizijskim sprejemnikom tudi učenje veščin, ki bodo obogatile kakovost njihovega vsakdanjega življenja.

Tečaji bodo potekali v naslednjih osnovnih šolah:
O.Š. Dr. Aleš Bebler – Primož Hrvatini, Ankaran, od 19. do 23. 7. 2004
O.Š. Šmarje, Šmarje, od 26. do 30. 7. 2004
O.Š. Vič, Ljubljana . od 2. do 6. 8. 2004
O.Š. Prežihov Voranc, Jesenice, od 9. do 13. 8. 2004
O.Š. Dr. Josipa plemlja, Bled, od 16. do 20. 8 . 2004
O.Š. Livada, Ljubljana, od 23. do 27. 8. 2004


Prijavi napako v članku