Računalništvo, telefonija
21.11.2016 14:25
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefoni Nokia bodo, pa čeprav z zamudo

Kljub nekoliko slabši strojni opremi naj bi bilo delovanje telefona Nokia Pixel dovolj tekoče in zanesljivo.
Kljub nekoliko slabši strojni opremi naj bi bilo delovanje telefona Nokia Pixel dovolj tekoče in zanesljivo.

Družba HMD Global je pred časom postala lastnik licence za uporabo blagovne znamke Nokia za pametne mobilne telefone, in sicer za obdobje vsaj desetih let. Medtem ko se je doslej o začetku prodaje prvega telefona z blagovno znamko Nokia le špekuliralo, teh dvomov in ugibanj ni več. Družba HMD Global je namreč na nedavni konferenci Capital Markets Day naznanila, da bo prvi pametni mobilni telefon blagovne znamke Nokia na prodaj v drugem četrtletju naslednjega leta. Za družbo HMD Global jih bo proizvajalo podjetje Foxcon, ki ima že več let sloves proizvajalca kakovostnih izdelkov.

Novi pametni mobilni telefon Nokia bo po vsej verjetnosti spadal v srednji cenovni razred, čeprav gre tu izključno za špekulacije. Novost naj bi bila opremljena z osemjedrnim procesorjem Snapdragon 430 frekvence 1,4 gigahercev, vgrajeno grafično kartico Adreno 505 in tremi gigabajti sistemskega pomnilnika. Za izris grafičnih vsebin naj bi bil na voljo zaslon OLED s 5,2-palčno (13,2-centimetrsko) ali 5,5-palčno (14-centimetrsko) diagonalo ločljivosti 2048 x 1080 slikovnih točk. Za zajem fotografij naj bi bil na voljo fotoaparat ločljivosti 22,6 milijonov točk, za shranjevanje podatkov pa pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov. Na slednje pa bo nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.0 Nougat.

Novost podjetja Nokia naj bi bila še opremljena s privzetim grafičnim vmesnikom Z Launcher podjetja Nokia in kovinskim ohišjem. Več o novincu naj bi bilo znanega še pred koncem leta.


Prijavi napako v članku