Računalništvo, telefonija
09.12.2016 06:06

Deli z drugimi:

Share

Telefon iPhone izgublja delež trga kot za stavo! Čas za preplah?

Za telefoni iPhone se ozira vse manj uporabnikov storitev mobilne telefonije!
Za telefoni iPhone se ozira vse manj uporabnikov storitev mobilne telefonije!

Brez nobenega dvoma lahko rečemo, da je Applov pametni mobilnim telefon iPhone eden izmed najbolj prepoznavnih naprav na trgu mobilne telefonije. Kljub temu tržni delež Applovih pametnih mobilnih telefonov upada z vrtoglavo hitrostjo. S tem seveda močno pridobiva konkurenčni mobilni operacijski sistem Android, saj ta v tem trenutku obvladuje kar 88 odstotkov trga, kar posledično pomeni, da iPhone obvladuje le še manj kot 12 odstotkov trga.

Tu se je treba sicer zavedati, da je pametni mobilni telefon iPhone še vedno močan na trgih, kot so Združene države Amerike, Evropa in Japonska, čeprav mu v ZDA vsaj trenutno podpora nekoliko pada. Najslabše pa gre podjetju Apple na Kitajskem trgu, saj saj tam konkurenca na področju mobilne telefonije zelo velika. Apple je namreč izgubil deset odstotnih točk v tržnem deležu na Kitajskem, ta pa se je porazdelil med domačine Huawei, Oppo in Vivo.

Mi verjamemo, da se Apple že pripravlja na še dodaten upad tržnega deleža med pametnimi mobilnimi telefoni, saj je njegov izvršni direktor Tim Cook pred kratkim dejal, da se vedno bolj usmerjajo k pri prodaji storitev. Zato niti ne preseneča, da je podjetju Apple v zadnje četrtletju letošnjega leta uspelo zabeležil rekordnih 5,9 milijarde evrov prihodkov od prodaje storitev.


Prijavi napako v članku