Tiskalniki in skenerji
02.05.2024 07:06

Deli z drugimi:

Share

Tehnološka sinergija med 3D skeniranjem, 3D tiskanjem ter CAM programom hyperMILL

Strokovnjaki iz 3WAY d.o.o. prikazujejo napredne rešitve prihodnosti proizvodnih procesov ...
Vir: 3WAY
Vir: 3WAY

V svetu, kjer je vsaka sekunda dragocena, tehnološke inovacije ne poznajo meja. Kombinacija 3D skenerja Freescan Trio, 3D tiskalnika Intamsys Funmat Pro 310 in programske opreme hyperMILL kaže, kako lahko sinergija med 3D tehnologijami izboljša in revolucionira proizvodne procese.

Vir: 3WAY

Skener brez markerjev

3D skenerji so še posebej uporabni v letalski in avtomobilski industriji, in sicer pri kontroli kakovosti in inženiringu, kjer je natančnost ključnega pomena. 3D skener Freescan Trio je na tem področju izjemno dobra rešitev, saj je pri zajemanju objektov izredno učinkovit in hiter. Posebnost tega skenerja je skeniranje brez markerjev, kar pomeni manj časa, zapravljenega za pripravo na skeniranje. Vsi vemo, koliko časa dejansko vzame lepljenje markerjev, tako pa lahko skoraj nemudoma začnemo skenirati.

Tiskalnik industrijske zmogljivosti

3D tiskalniki se danes uporabljajo za različne namene. Od 3D tiskanja najljubših figuric do tiskanja prototipov ali pa celo hiš. Ta tehnologija je pred leti popolnoma navdušila svet, danes pa 3D tiskalniki ponujajo odlične rešitve za vse vrste podjetij. Intamsys Funmat 310 Pro je 3D tiskalnik, primeren za podjetja, v katerih sta natančnost in kompatibilnost s široko paleto materialov ključnega pomena. Zagotavlja možnost tiskanja materialov z visoko trdnostjo in odpornostjo na toploto. Prav tako zagotavlja odlično vezavo med vsako natisnjeno plastjo.

hyperMILL – 5-osna strategija z izjemno natančnostjo

Program hyperMILL je znan po svojih robustnih CAM rešitvah. Njegova 5-osna strategija nudi izjemno natančnost, učinkovitost in vsestranskost. Pri 5-osnih strategijah pride do kompleksnih procesov kodiranja. Ena izmed glavnih prednosti hyperMILL-a je ta, da program te procese močno poenostavi, vi pa se lahko fokusirate na druge pomembne naloge. Dodatna ključna prednost programa hyperMILL je tako imenovani “Automation Center”. Ta poskrbi za avtomatizacijo ponavljajočih se nalog in pa optimizacijo poti orodja za izogibanje trkom. S tem zmanjšuje čas nedelovanja in izboljšuje produktivnost. Poleg tega ponuja tudi modul “Virtual Machinning”, ki simulira vse gibe dejanskega stroja v programskem okolju hyperMILL.

Uporaba v praksi

Sedaj poglejmo, kako bi ta sinergija med 3D skenerjem Freescan Trio, 3D tiskalnikom Funmat 310 Pro in programom hyperMILL izgledala v praksi. Predstavljajte si scenarij pri popravilu starega stroja, kjer ni 3D CAD datotek in je potrebno zamenjati nek del. S 3D skenerjem se skenira dele in ustvari podroben digitalni model. Kovinski del modela se potem lahko izdela s pomočjo programa hyperMILL. S 3D tiskalnikom pa se natisne plastične dele. Ta postopek prihrani čas in hkrati zmanjša stroške, saj je proizvodni proces hitrejši.

Sodelovanje med 3D tehnologijami prikazuje prihodnost proizvodnje, kjer se natančnost, hitrost in zmogljivosti stikajo ter ustvarjajo bolj učinkovito in optimizirano proizvodnjo.

Več lahko najdete na spletni strani www.3way.si


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3WAY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3WAY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3WAY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več