Prenosni računalniki
17.06.2009 10:11

Deli z drugimi:

Share

Tanek, lahek in zmogljiv

Lenovo ThinkPad T400s
Lenovo ThinkPad T400s

Lenovo predstavlja novi prenosnik ThinkPad T400s, namenjen poslovnim uporabnikom, ki potrebujejo tanke in lahke, a zmogljive osebne računalnike. Oblikovalci podjetja Lenovo so se potrudili pri vsaki podrobnosti, zato novi prenosnik vsebuje vrsto pomembnih izboljšav, ki so jih izdelali zato, da bo prenosnik še lažje uporabljati in bo nasploh omogočal še boljšo računalniško izkušnjo.

Tanek in lahek
Najtanjši in najlažji prenosnik, peresno lahki ThinkPad X300, je navdahnil podjetje Lenovo pri izdelavi svojega najnovejšega ultra tankega in ultra lahkega prenosnika: ta meri le 0,83 palca in tehta že manj kot 1,8 kg. Prenosnik svoje zavidljive mere dosega po zaslugi tankega 14,1-palčnega zaslona LED ter DVD pekača in ohišja, ki ga je Lenovo prvič predstavil s prenosnikom ThinkPad X300. Po zaslugi ohišja, ojačanega z ogljikovimi vlakni, kakršna se uporabljajo tudi za okvirje koles in letala, je novi prenosnik izredno lahek, a kljub temu presenetljivo trden. Z novo oblikovno rešitvijo prenosnik tehta skoraj 50% manj kot njegov predhodnik ThinkPad T400.

Prenosnik odlikujejo:
• Intel Core2Duo procesor (standardna napetost) in grafika
• Trdi disk s kapaciteto 128 GB ali 250 GB
• 9.5 mm tanek DVD pekač ali Blu-Ray predvajalnik
• Ethernet, WiFi in optična WiMAX, WWAN2 ter ultra širokopasovna povezljivost
• Podpora za Lenovo ConstantConnect, tehnologija, ki omogoča uporabnikom maksimizirati integracijo svojega BlackBerry pametnega telefona in prenosnika ThinkPad
• Baterija, ki vzdrži do 7 ur
• Podpora do 2 monitorjev preko povezave Display Port
• Energijska učinkovitost po kriteriju Energy Star 5.0

Lenovo predstavlja tudi 3 nove opcije za uporabnike, ki želijo razširiti svoj delovni prostor s povezavo z drugimi perifernimi enotami, kot so monitor, tiskalniki idr. ThinkPad Port Replicator serije 3 in Mini-Dock serije 3 pa zadovoljita vrsto dodatnih potreb z vhodi za USB, zaslon, eSATA in usmernike.

Prenosniki ThinkPad T400s bodo na voljo od julija dalje, prav tako pa tudi ThinkPad Port Replicator Series 3 in Mini Dock Series.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Prijavi napako v članku