Računalništvo, telefonija
13.03.2023 11:12

Deli z drugimi:

Share

Tako deluje SOS preko satelita

Pixabay - Matthias Poczesniok
Pixabay - Matthias Poczesniok

Storitev Emergency SOS prek satelita je namenjena resničnim nujnim primerom, ko so ogrožena življenja. Sedaj je na voljo v ZDA in Kanadi, kot tudi na stari celini in sicer v Franciji, Nemčiji, na Irskem in v Združenem kraljestvu.

Deluje samo tam, kjer ni druge brezžične pokritosti za vaš iPhone 14, kar pomeni, da ni mobilne pokritosti in ni Wi-Fi-ja.

Vedno bi morali najprej poklicati številko 112 oziroma lokalno številko za klic v sili, saj brezžična omrežja dajejo prednost klicem v sili in če je na voljo celo najmanjši signal povezave – tudi ko telefon ne prikazuje pokritosti – je mogoče, da se bo klic vseeno uspel priklopiti.

Še pomembneje pa je, da je za sprožitev pogovornega okna za storitev Emergency SOS prek satelita na iPhonu 14 potreben neuspešen klic na številko 911. Ko imate enkrat neuspešen klic na številko 112, se bo v aplikaciji telefona pojavila nova možnost “nujno besedilo prek satelita”. Pritisnite to, da začnete klic v sili.

Da bo jasno, dejansko ne opravljate telefonskega klica – s iPhonom 14 nimate satelitske telefonske storitve.

Storitev Emergency SOS prek satelita se izvaja v celoti prek sporočil SMS. Aplikacija vas vodi skozi niz vprašanj, kot so ali ste izgubljeni, kakšna je vaša poškodba in kateri znameniti kraji so v bližini, ki bi lahko reševalcem pomagali, da vas lažje najdejo.

Prav tako lahko vključite podrobnosti o svojih zdravstvenih stanjih ter priložite svoj medicinski ID, če ste ga ustvarili na telefonu in celo obvestite svoje nujne stike, da lahko spremljajo dogajanje. Ko končate to začetno serijo korakov, ki so tako enostavni kot tapkanje nekaj možnosti na zaslonu, vam telefon pomaga najti satelit.

Potrebujete dokaj odprto obzorje. To pomeni, da morate biti stran od dreves ali struktur, hribov ali gora ter drugih visokih objektov, ki bi lahko stali med vami in morebitnimi sateliti. Potreben je neposreden pogled na satelit. Telefon vas bo vodil, vas usmerjal levo ali desno, da najdete satelit. Ta postopek ni instanten, ampak je dokaj intuitiven. Ko iPhone najde in se poveže s satelitom, bo samodejno poslal besedilno sporočilo, ki ste ga ustvarili.

Kam gre to sporočilo? Na eno od dveh mest. Nujno besedilno sporočilo bo poslano na najbližji (ali najprimernejši) oddelke za nujne primere, ki sprejemajo klice na 112 prek besedilnih sporočil. Vsi centri za klice na 112 še ne sprejemajo nujnih besedilnih sporočil.

Če besedilno sporočilo ni poslano neposredno, bo usmerjeno v središče za posredovanje sporočil. Takšna središča upravljajo usposobljeni strokovnjaki, sestavljeni iz zaposlenih v Applu in tretjih oseb, ki zagotavljajo, da so besedilna sporočila na 112 povezana z ustreznimi oblastmi.

Sporočila potrebujejo nekaj časa, da se pošljejo, zato ne pričakujte takojšnje komunikacije. Odhodna sporočila lahko trajajo 15 sekund ali več, da se pošljejo, ko so povezana s satelitom.

Prejeli boste odgovor, ko bo sporočilo sprejeto in posredovano nujnemu odzivniku. Ta odgovor lahko vključuje dodatna vprašanja o vaši poškodbi, lokaciji, znamenitostih, življenju baterije telefona in več. Ta dialog o sporočilih ostane aktiven med trajanjem vaše nujne situacije in lahko nadaljujete z posodabljanjem po potrebi, da olajšate reševanje.

Ena stvar, ki jo je treba imeti v mislih: sateliti se premikajo zelo hitro. Sateliti, ki se uporabljajo za ta storitev, lahko gredo od obzorja do obzorja v samo 15 minutah. To pomeni, da lahko izgubite povezavo in boste prisiljeni poiskati nov satelit, ko ta pride v vidno polje. Postopek ni težji kot pa, da se obrnete za 180 stopinj. Ne skrbite, če izgubite povezavo za trenutek, saj to ne bo prekinilo vaše komunikacije z nujnimi službami.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več