Telefoni
02.01.2020 11:26

Deli z drugimi:

Share

Tako bo izgledal novi Samsung Galaxy Note10 Lite!

Novi Samsung Galaxy Note10 Lite se bo brez težav prikupil tudi mladim!
Novi Samsung Galaxy Note10 Lite se bo brez težav prikupil tudi mladim!

Že pred nekaj meseci so na svetovni splet zašle prve informacije o pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy Note10 Lite, ki naj bi bil v osnovi cenejša različica luksuznega modela Galaxy Note10. Šlo bo za poslovni telefon srednjega cenovnega razreda, ki ga bodo lahko brez težav uporabljali tudi mladi. Da je novost praktično že nared za prodajo pa kažejo tudi njene prve domnevne fotografije, ki so nedavno zašle na svetovni splet. Te so, poleg zunanje oblike, potrdile tudi informacije o strojni opremi pametnega mobilnega telefona Galaxy Note10.

Najnovejše govorice o pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy Note10 Lite kažejo na to, da bo ta dejansko opremljen s 17-centimetrskim oziroma 6,7-palčnim zaslonom Super AMOLED in ločljivostjo FHD +. Tu naj bi bilo odlično poskrbljeno tudi za zajem fotografij in videoposnetkov. Inženirji podjetja Samsung naj bi pametni mobilni telefon Galaxy Note10 Lite namreč opremili s spletno kamero ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk (F / 2.0) in tremi digitalnimi fotoaparati ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, pri čemer bo šlo tu za osredni digitalni fotoaparat (F / 1,7), širokokotni (F / 2,2) in telefoto (F / 2,4). Slednji bo med drugim ponujal še dvakratno optično povečavo brez neželenih šumov na fotografijah, kar bo zagotovo razveselilo mnoge.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Note10 Lite naj bi bila primerljiva s telefonom Galaxy Note9. Inženirji naj bi namreč novost opremili s Samsungovim procesorjem Exynos 9810, baterijo zmogljivosti 4.500 miliamper ur (Note 9, 4.000 miliamper ur) in sistem za hitro polnjenje moči 25 vatov (Note 9, 15 vatov). Pod zaslonom novosti bomo našli bralnik prstnih odtisov, preostala strojna oprema pa naj bi obsegala še sistemski pomnilnik kapacitete šest gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Tu naj bi bila na voljo še 3,5-milimetrski priključek za slušalke in podpora za digitalno pero Samsung S-Pen.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note10 naj bi meril 163,7 x 76,1 x 8,7 milimetrov in tehtal 198 gramov. Na vgrajenem pomnilniku naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem One UI 2, ki temeljih na osnovi Androida 10. Več informacij o novosti pa naj bi bilo razkritih v prvi polovici januarja, natančneje 10. januarja letos, ko naj bi bila novost zašla v prodajo.


Prijavi napako v članku