Prenosni računalniki
20.09.2011 18:18
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablični računalnik za “fizičarje”

Tablični računalnik se po svojih sposobnostih ustrezno "zliva" z družino prenosnikov Toughbook.
Tablični računalnik se po svojih sposobnostih ustrezno "zliva" z družino prenosnikov Toughbook.

Panasonic je na svojih spletnih straneh objavil novo mikro predstavitev, ki vas vodi do njihovega prvega tabličnega računalnika. Gre za model Panasonic Toughbook Android tablet, ki ima velik 10,1-palčni zaslon in seveda še nekaj drugih zanimivih dejstev.

Tablični računalnik se po svojih sposobnostih ustrezno “zliva” z družino prenosnikov Toughbook, seveda z razliko, da ta nima fizične tipkovnice. Tako kot prenosniki, je tudi ta tablični računalnik namenjen za delo v neugodnih fizičnih in terenskih razmerah, saj je odporen na vlago, prah, ekstremne temperature in udarce v skladu z ustreznimi standardi. Kolikor nam je poznano, je to prvi tablični računalnik namenjen “fizičarjem” ali tistim, ki delajo v izjemno težkih delovnih pogojih.

Zgoraj omenjeni 10,1-palčni zaslon, ki je XGA kakovosti, podpira multitouch in delo z digitalnim peresom. Panasonicov Toughbook Android ima tudi dve kameri – sprednjo in zadnjo, podpira 3G/4G povezovanje, tukaj pa so še GPS in različni mikro vhodi in izhodi. Konfiguracija strojne opreme je v skladu z Toughbook družino prenosnikov. Za zdaj podjetje še ni izdalo podrobnosti o cenah in datumu izdaje, več informacij pa lahko dobite na njihovi spletni strani.


Prijavi napako v članku