Računalništvo, telefonija
27.04.2011 15:17
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony S1 in S2: Tablična računalnika, da te kap

Sony S1 ali S2? To je sedaj vprašanje!
Sony S1 ali S2? To je sedaj vprašanje!

Inženirji podjetja Sony dobro vedo, da dvozaslonski način dela olajšuje in pohitri številna opravila. To so dejansko pokazali s pripravo oblikovno nadvse zanimivega tabličnega računalnika. Tu gre za miniaturni tablični računalnik s prodajno oznako S2, ki se odpira in zapira kot običajna knjiga. Novinec je opremljen s kar dvema na dotik občutljivima zaslonoma s 5,5-palčno oziroma 14-centimetrsko diagonalo. Ločljivost izrisa znaša zavidljivih 1,024 x 480 točk. Zaslona lahko uporabljamo skupaj ali posamično.

Nekoliko zahtevnejšim je pisan na kožo tablični računalnik Sony S1. Ta je namreč opremljen z 9,4-palčnim oziroma 23,8-centimetrskim na dotik občutljivim zaslonom ter nadvse zanimivim in uporabnim uporabniškim vmesnikom Quick and Smooth. Za zajem nepozabnih trenutkov in opravljanje videokonferenc sta na voljo dve visokokakovostni kameri. Tablični računalnik Sony S1 je torej pisan na kožo predvsem tistim uporabnikom, ki želijo uživati v najnaprednejših spletnih in računalniških aplikacijah, izpopolnjenih z edinstvenim in nadvse všečnim uporabniškim vmesnikom.

Tablična računalnika Sony S1 in S2 se lahko pobahata še z brezžično povezavo Wi-Fi ter podporo za mobilna omrežja 3G in 4G. Novinca temeljita na platformi Nvidia Tegra 2. Ta zagotavlja tako zmogljivejše delovanje in preračunavanje zahtevnejših grafičnih oblik kot daljšo avtonomijo. Celoto zaključuje vsestransko uporabni mobilni operacijski sistem Android 3.0 Honeycomb. Tablična računalnika Sony S1 in S2 bo mogoče kupiti jeseni. Za tablični računalnik S1 bo ameriškim trgovcem potrebno odšteti preračunanih 410 evrov, medtem ko bo S2 vrednoten na preračunanih 480 evrov.


Prijavi napako v članku