Prenosni računalniki
25.09.2009 10:11
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablični računalnik po Microsoftovo

Microsoftov tablični računalnik navdušuje!
Microsoftov tablični računalnik navdušuje!

Medtem ko se po svetovnem spletu že več mesecev širijo novice, da naj bi podjetje Apple kmalu ponudilo v prodajo izredno zmogljivi izdelek, ki ga bo mogoče na preprost način preobraziti iz prenosnega v tablični računalnik, ga je Microsoft prehitel po desni, saj mu je že uspelo pripraviti prvi uporaben prototip lastnega tabličnega računalnika.

Novinec s tovarniško oznako Courier je opremljen z dvema na dotik občutljivima večtočkovnima zaslonoma s 17,8-centimetrsko diagonalo in kakovostno spletno kamero ločljivosti 3 milijonov točk. Microsoftov novi tablični računalnik naj bi se, poleg inovativne oblike in visoke kakovosti, lahko pobahal tudi s sistemom za brezžično polnjenje vgrajene baterije.

Čeprav podjetje iz Redmonda ni razkrilo tehnologije za brezžično polnjenje baterije, bo po vsej verjetnosti šlo za elektromagnetno radiacijsko tehnologijo Near Field Power (elektromagnetno valovanje). Izkoristek inovativnega sistema naj bi znašal okoli 60 odstotkov.

Trenutno še ni znano, kateri operacijski sistem bo nameščen na Microsoftovem novem tabličnem računalniku. Po vsej verjetnosti bo povsem enak tistemu, ki ga je programski gigant pripravil za svojo najnovejšo prenosno večpredstavnostno napravo Zune HD. Novinec bi lahko police računalniških trgovin ugledal že naslednjo pomlad.


Prijavi napako v članku