Prenosni računalniki
15.08.2010 17:38
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Podjetje Axon predstavilo tablični računalnik Haptic

Axon Haptic je povsem soliden tablični računalnik.
Axon Haptic je povsem soliden tablični računalnik.

Podjetje Axon Logic je predstavilo tablični računalnik z imenom Haptic, ki bi lahko bil dostojen konkurent tabličnemu računalniku Apple iPad. Čeprav marsikdo še ne pozna podjetja Axon Logic, se njihova najnovejša naprava ne rabi prav nič sramovati svojih strojnih karakteristik.

V tabličnem računalniku Axon Haptic namreč teče 1,6-GHz Intel Atom N270 procesor, kateremu sta v podporo dva gigabajta pomnilnika. Slika na njem je dovolj velika, saj ga je Axon opremil z 10,1-palčnim (25,7-centimetra) na dotik občutljivim zaslonom, ki sliko prikazuje v resoluciji 1024 x 600. Omeniti pa velja še njegov 320 GB velik trdi disk, 1,3-MP kamero, različne vhode (3x USB, mikrofon …) ter možnost priključitve v 3G omrežje.

Cena tabličnega računalnika Axon Haptic ni ravno najnižja, saj v prednaročilu stane preračunanih 578 evrov, kar je več od najcenejše različice tabličnega računalnika Appe iPad. K tej ceni pa je potrebno prišteti tudi ceno operacijskega sistema, saj je naprava ob nakupu brez njega. Poganja lahko tako operacijske sisteme Mac OS kot tudi Windows in Linux.


Prijavi napako v članku