Računalništvo, telefonija
11.12.2015 06:33
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablici Surface žrtvi lastnega uspeha?

Vsestransko uporabni Microsoft Surface Book.
Vsestransko uporabni Microsoft Surface Book.

Podjetje Microsot je pred kratkim ponudilo v prodajo tablična računalnika Surface Book in Surface Pro 4, ki sta zlahka prepričala tudi najzahtevnejše uporabnike. Strokovnjaki so celo prepričani, da je računalniški gigant podcenjeval njun uspeh, saj – čeprav sta novosti naprodaj v samo nekaj državah po vsem svetu – je povpraševanje daleč nad ponudbo. Podjetju Microsoft trenutno uspe prodati kar 100 tisoč hibridnih tabličnih računalnikov Surface Book in okoli 200 tisoč tablic Surface Pro 4, tablice pa so v večini prodajaln razprodane že več mesecev vnaprej.

Najdražji kompaktni prenosni računalnik Microsoft Surface Book je priljubljen predvsem zaradi tega, ker je zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj so ga inženirji opremili tako z Intelovim procesorjem Core i7 kot vgrajeno grafično kartico Nvidia GeForce z grafičnim pomnilnikom GDDR5. Za prikazovanje slik je na voljo 13,5-palčni zaslon ločljivosti šestih milijonov slikovnih točk, na voljo so tudi dva podatkovna priključka USB 3.0 in bralnik pomnilniških kartic. K visoki ceni kompaktnega prenosnega računalnika Microsoft Surface Book nedvomno prispevata še sistemski pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov in pogon Solid State kapacitete kar enega terabajta.

Tablični računalnik Surface Pro 4 prav tako ni od muh, saj je opremljen z zaslonom n dotik z 12,3-palčno (31,2-centimetrsko) diagonalo in gostoto 267 točk na palec oziroma skupno ločljivostjo kar vrtoglavih pet milijonov slikovnih točk. Preostala strojna oprema obsega še Intelov procesor Core šeste generacije (družina Skylake), vgrajeni pomnilnik do skupne kapacitete 16 gigabajtov in vgrajeni pogon Solid State z do enim gigabajtom prostora. Zaradi tega ne preseneča, da je Microsoft Surface Pro 4 z operacijskim sistemom Windows 10 do 30 odstotkov zmogljivejši od predhodnika in kar za polovico hitrejši v primerjavi s kompaktnim prenosnikom Apple MacBook Air.


Prijavi napako v članku