Tablični računalniki
24.05.2013 06:59

Deli z drugimi:

Share

Tablice Samsung Galaxy Tab s procesorji Intel Atom?

Podjetje Samsung naj bi že v drugi polovici letošnjega poletja ponudilo v prodajo prvo družino tabličnih računalnikov Galaxy Tab opremljeno s procesorji Intel Atom. Na novosti bo sprva nameščen operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean, v bližnji prihodnosti pa naj bi Samsung dodal še Windows 8 Pro.
Tablični računalniki Samsung Galaxy Tab s procesorji Intel bodo občutno zmogljivejši od tistih s procesorji ARM.
Tablični računalniki Samsung Galaxy Tab s procesorji Intel bodo občutno zmogljivejši od tistih s procesorji ARM.

Vodilna moža podjetji AMD in BlackBerry sta pred kratkim izjavila (http://goo.gl/MM4LJ), da že čez pet let nihče ne bo več kupoval tabličnih računalnikov, saj se bodo kupci raje odločali za hibridne prenosnike. Kot vse kaže v to »verjamejo« tudi pri podjetju Samsung, saj naj bi kmalu ponudilo v prodajo prvo družino tabličnih računalnikov Galaxy Tab opremljeno s procesorji Intel Atom. Na njo naj bi bilo mogoče namestiti tako mobilni operacijski sistem Android kot Windows 8 za osebne računalnike.

Prvi predstavnik nove družine tabličnih računalnikov Galaxy Tab naj bi bil opremljen z 2-jedrnim Intelovim procesorjem Atom CloverTrail+ frekvence 1,6 gigahercev. Za tekoče izrisovanje zahtevne grafike na zaslon ločljivosti 1.280 x 800 slikovnih točk pa naj bi skrbela vgrajena grafična sredica PowerVR SGX544 MP2. Na novem tabličnem računalniku Galaxy Tab bo po vsej verjetnosti sprva nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean, v bližnji prihodnosti pa naj bi Samsung dodal še Windows 8 Pro in tablico opremil še s priročno tipkovnico, ki ga bo preobrazila v miniaturni hibridni prenosnik.

Podjetje Samsung naj bi prvi tablični računalnik Galaxy Tab radovedni javnosti predstavilo že na junijskem računalniškem sejmu Computex 2013. Novost pa naj bi na prodajne police prispela v drugi polovici poletja.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Prijavi napako v članku