Tablični računalniki
01.03.2012 15:24

Deli z drugimi:

Share

Tablica iPad 3 bo luč sveta ugledala 7. marca!

Apple iPad 3 ima vse možnosti, da bo zavladal trgu tabličnih računalnikov!
Apple iPad 3 ima vse možnosti, da bo zavladal trgu tabličnih računalnikov!

Podjetje Apple bo 7. marca na dogodku v San Franciscu predstavilo tretjo različico tabličnega računalnika iPad. Iz fotografije, ki jo je podjetje iz Cupertina posredovalo javnosti, je razvidno, da gre pri tablici iPad 3 dejansko za evolucijo priljubljenega tabličnega računalnika iPad 2. Visoka ločljivost ikon namreč nakazuje na to, da bo ločljivost zaslona novica občutno večja od tistega, s katerim sta opremljeni tablici iPad in iPad 2.

Govorice na svetovnem spletu sicer že dalj časa namigujejo na to, da bo tablični računalnik iPad 3 opremljen z novo različico Retina zaslona. Ta naj bi slike izrisoval z vrtoglavo ločljivostjo 2.048 x 1.536 slikovnih točk. Ločljivost naj bi bila torej kar štirikrat večja od zaslona, ki se je doslej uporabljal za tablice iPad. Nekateri spletni mediji namigujejo celo na to, da bo zaslon novinca omogočal prikaz tridimenzionalnih vsebin.

Med vidnejšimi novostmi, ki jih bo prinesel tablični računalnik iPad 3, gre izpostaviti še zmogljivejši procesor z oznako A6. Tu naj bi šlo za štirijedrni procesor, ki naj bi se po zmogljivosti lahko kosal celo z osebnim računalnikom srednjega cenovnega razreda. Pohitritev bo seveda deležna še vgrajena grafična kartica. Ameriškim kupcem bo na voljo možnost priključitve na hitro mobilno omrežje 4G. To se pri pametnih mobilnikih do sedaj ni dobro obneslo zaradi velike porabe. Ker naj bi bil tablični računalnik iPad 3 opremljen z dvakrat zmogljivejšo baterijo od tiste, ki jo ima iPad 2, to zanj ne bi smelo predstavljati težav.

Tablični računalnik iPad 3 bo takoj po predstavitvi najprej naprodaj na severnoameriškem trgu. K nam naj bi novinec prispel nekaj tednov kasneje. Če bo maloprodajna cena tablice iPad 3 primerljiva z njegovo predhodnico, se bo ta zagotovo tržila kot za stavo. To še posebno velja zaradi tega, ker bodo prvi tablični računalniki, opremljeni z operacijskim sistemom Windows 8, naprodaj šele proti koncu letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku