Računalništvo, telefonija
08.12.2014 07:41
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google tablica, ki okolico vidi tako kot ljudje, za 1.000 dolarjev!

Za Googlov tablični računalnik Tango je treba odšteti kar preračunanih 815 evrov.
Za Googlov tablični računalnik Tango je treba odšteti kar preračunanih 815 evrov.

Podjetje Google je v lastni spletni prodajalni Play Devices pričelo s prodajo nadvse zanimivega tabličnega računalnika Tango, ki je zmožen tridimenzionalnega pogleda na svet okoli sebe. Naprava namreč vsebuje posebno tipalo za ocenjevanje okolice in izračun razdalj do predmetov okoli sebe, poleg tega pa sta vanjo vgrajena še dva procesorja za računalniški vid. Zmogljivost novosti trenutno znaša zavidljivih 250 tisoč meritev tridimenzionalnih objektov vsako sekundo, že v bližnji prihodnosti pa naj bi se ta zmogljivost celo podvojila.

Nadvse zanimiv Googlov tablični računalnik Tango je opremljen s 7-palčnim (17,8-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk oziroma gostote 323 slikovnih točk na palec, dvema zadnjima kamerama in infrardečimi globinskimi senzorji. Preostala strojna oprema izjemne tablice obsega še 4-jedrni procesor Nvidia Tegra K1, sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti prostora. Na voljo so še priključka USB 3.0 in microHDMI ter nepogrešljivi brezžični povezavi Bluetooth LE in 4G/LTE. Za odlično avtonomijo delovanja je poskrbljeno z baterijo zmogljivosti 4.960 miliamperskih ur, medtem ko je na pomnilniku nameščen Android KitKat.

Več informacij o nadvse zanimivem tabličnem računalniku Google Tango je na voljo za ogled na spletni strani http://bit.ly/GooGle-Tango. Novost je na spletni povezavi bit.ly/Tango-Play celo naprodaj, pri čemer je zanjo treba odšteti kar preračunanih 815 evrov.


Prijavi napako v članku