Računalništvo, telefonija
22.10.2018 09:39
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MediaTek vas bo zagotovo razveselil

Mobilni procesor MediaTek Helio P70 bo enako zmogljiv kot precej dražji Qualcomm Snapdragon 710!
Mobilni procesor MediaTek Helio P70 bo enako zmogljiv kot precej dražji Qualcomm Snapdragon 710!

Danes je na trgu prava poplava poceni, a dobrih pametnih mobilnih telefonov, zasluge za to pa gredo predvsem kitajskim proizvajalcem in znamkam, ki so med uporabniki vse bolj priljubljene. Pogosto se celo zgodi, da kitajski proizvajalci ponudijo v prodajo telefone, ki niso le poceni, ampak so dovolj zmogljivi tudi za najzahtevnejša opravila. To bo zagotovo veljalo za pametne mobilne telefone, ki bodo opremljeni z najnovejšim mobilnim procesorjem Helio P70 podjetja MediaTek.

Mobilni procesor MediaTek Helio P70 dejansko predstavlja neposredno konkurenco precej dražjemu procesorju Qualcomm Snapdragon 710, po katerem posega vse več proizvajalcev mobilnih naprav. Novost je izdelana s pomočjo 12-nanometrskega proizvodnega procesa, za preračunavanje podatkov ima na voljo štiri zmogljive procesorske sredice Cortex-A73 in štiri energijsko varčne sredice Cortex-A53. Grafičnim vsebinam pa je kos grafično jedro Mali-G72.

Čeprav bo novi procesor podjetja MediaTek namenjen poceni pametnim mobilnim telefonom, bo opremljen celo z nevronsko procesno enoto (NPU), ki bo poskrbela za optimalno delovanje sistema. Prve telefone, opremljene z omenjenim procesorjem, bi lahko na trgu ugledali še pred koncem leta.


Prijavi napako v članku