Računalništvo, telefonija
10.10.2017 18:30

Deli z drugimi:

Share

Synology je predstavil DS418play

Synology DS418play
Synology DS418play

Več moči, več zabave.

Korporacija Synology Inc. je objavila uradno predstavitev strežnika NAS DiskStation DS418play s štirimi režami za diske, ki je idealna izbira za domači večpredstavnostni center.

DS418play poganja dvojedrni 2 GHz procesor, ki ga je mogoče pospešiti do 2,5 GHz. Že serijsko je opremljen z 2 GB DDR3L spomina, dvakrat več kot predhodni model, za izboljšanje večopravilnosti pa ga je mogoče nadgraditi do 6 GB. Koprocesor za transkodiranje omogoča podporo dveh kanalov H.265/H.264 4K za video transkodiranje.

»Mobilne naprave, ki podpirajo snemanje 4k videa postajajo vse bolj priljubljene. Vendar pa, ker posnetki v kakovosti 4k zasedejo veliko prostora in vsi TV sprejemniki ne podpirajo njihovega predvajanja, uporabniki ponavadi snemajo video posnetke v nižji ločljivosti,« je izjavil Michael Wang, produktni vodja pri Synology Inc. »Z DS418play, ki prinaša do 40 TB skupne kapacitete hrambenega prostora, pa lahko uporabniki svoje priljubljene posnetke hranijo v najboljši kakovosti in jih preprosto organizirajo ter delijo s svojimi sorodniki in prijatelji. Prav tako lahko v realnem času transkodirajo svoje videe in jih tako predvajajo na napravah, ki ne podpirajo 4K kakovosti posnetkov.«

Centralni procesor v napravi DS418play podpira AES-NI strojno kodiranje. Po zaslugi vgrajene funkcije Link Aggregation prinaša odlične hitrosti prenosa kodiranih podatkov s preko 226 MB/sek za branje in 185 MB/sek za zapisovanje. Digitalni podatki so zaščiteni z AES-256 kodiranjem, ki omogoča maksimalni izkoristek zmogljivega prenosa podatkov.

DS418play poganja DiskStation Manager (DSM) 6.1, napreden in intiutivno zasnovan operacijski sistem za strežnike NAS Synology, ki ponuja širok nabor aplikacij za izboljšanje produktivnosti. Synology je za DSM prejel številna medijska priznanja, vključno z najboljšimi ocenami v kategoriji srednje velikih strežnikov NAS v TechTargetovi raziskavi rešitev za hrambo podatkov, pa tudi z izborom Readers’ Choice revije PC Mag, ki ga prejema že sedmo leto zapored.

Za več informacij o DS418play, obiščite https://www.synology.com/products/DS418play.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku