Računalništvo, telefonija
Nas in strežniki
02.06.2023 18:00

Deli z drugimi:

Share

Synology je predstavil diske serije Plus

Diski HAT3300 so namenjeni vgradnji v strežnike NAS serije Plus in nižje, ki so bili izdelani po letu 2018.

Synology je predstavil svojo prvo serijo diskov HAT3300 SATA HDD, ki so namenjeni seriji Plus in so posebej zasnovani za izpolnjevanje zahtev glede zanesljivosti, vzdržljivosti in zmogljivosti neprekinjene hrambe podatkov v začetnih in običajnih sistemih Synology1.

Novi diski so prestali temeljito preverjanje delovanja s sistemi Synology. S testiranjem so potrdili zanesljivo in dosledno delovanje v okoljih z več uporabniki. Serija Plus se pridružuje obstoječi liniji trdih diskov serije Enterprise in prinaša preizkušeno kakovost trdih diskov Synology tudi uporabnikom v manj zahtevnih okoljih.

Glavne značilnosti trdih diskov serije Synology Plus vključujejo:

 • Zanesljivo neprekinjeno delovanje: z 1 milijonom ur povprečnega časa med napakami (MTBF)2 in 180 TB letno delovno obremenitvijo3 zagotavljajo do trikrat večjo vzdržljivost kot običajni trdi diski.
 • Preizkušeni za največjo stopnjo zanesljivosti: več kot 300.000 ur strogega testiranja združljivosti in delovanja v stresnih situacijah zagotavlja gladko delovanje tudi pri obremenitvah z večjim številom uporabnikov.
 • Posodobitve sistemske programske opreme: uporabniki lahko posodobijo Firmware diskov neposredno iz Synologyjevega operacijskega sistema DiskStation Manager (DSM). Tako ni potrebno ustavljati delovanja sistema, odstranjevanja diskov in izvajanja ročnih posodobitev.
 • Podpora na enem mestu: stranke uporabljajo tehnično podporo neposredno prek svojega računa Synology.
 • Štiri različne kapacitete: trdi diski serije Plus so na voljo v modelih s 4 TB, 6 TB, 8 TB in 12 TB hrambenega prostora, ki ustrezajo različnim potrebam in proračunom.

“Diski so zasnovani za uporabo v sistemih Synology in so idealni za uporabnike, ki potrebujejo zanesljivo shranjevanje, pri tem pa bodo deležni tudi priročnih posodobitev sistemske programske opreme znotraj operacijskega sistema DSM in eno samo kontaktno točko podpore za vse sistemske težave,” je povedala Peggy Weng, produktna vodja pri Synology.

Trdi diski serije Synology Plus ponujajo popolno ravnovesje med zanesljivostjo in priročnostjo za domače uporabnike in uporabnike v manjših pisarnah ter zagotavljajo zanesljivo rešitev za izpolnjevanje njihovih potreb po shranjevanju, bodisi za skupno rabo datotek, varnostno kopiranje podatkov ali shranjevanje posnetkov z nadzornih kamer.

Synologyjeva linija trdih diskov:

4 TB 6 TB 8 TB 12 TB 16 TB 18 TB
Plus Series 3.5” SATA HDD V V V V
Enterprise Series 3.5” SATA HDD V V V V V
Enterprise Series 3.5” SAS HDD V V V

Dosegljivost

Diski Synology serije Plus SATA HDDs so že na voljo v 4 TB-ni različici. Za več informacij kliknite na povezavo.

Specifikacije

HAT3300-4T HAT3300-6T HAT3300-8T HAT3300-12T
Vmesnik SATA
velikost4 3.5″
Kapaciteta5 4 TB 6 TB 8 TB 12 TB
Zasnova diskov Zrak Zrak Zrak Helij
Hitrost 5.400 rpm 7.200 rpm
Hitrost prenosa podatkov 6 Gb/s
Predpomnilnik (MB) 256 MB
Največja stalna hitrost prenosa podatkov (tipično) 202 MB/s 202 MB/s 202 MB/s 240 MB/s
Povprečni čas med napakami (MTBF) 1.000.000 ur
Ocena delovne obremenitve 180 TB/leto zapisovanja/branja podatkov
Garancija6 3-letno omejeno jamstvo

Celoten seznam tehničnih specifikacij za serijo Plus

 1. Oglejte si seznam združljivostiza podprte sisteme za shranjevanje.
 2. Povprečni čas med napakami (MTBF) ni ocena ali garancija življenjske dobe izdelka. To je statistična vrednost, povezana s povprečnimi stopnjami napak za veliko število izdelkov in morda ne odraža natančno dejanskega delovanja. Dejanska življenjska doba izdelka se lahko razlikuje od MTBF.
 3. Ocena delovne obremenitve je definirana kot količina zapisanih, prebranih ali preverjenih podatkov z ukazi iz gostiteljskega sistema.
 4. “3,5-palčni” opisuje faktor oblike trdih diskov. Ne označuje fizične velikosti pogonov.
 5. Opredelitev zmogljivosti: Pri opisu zmogljivosti trdega diska je terabajt (TB) opredeljen kot 1.000.000.000.000 bajtov. Vendar računalniški operacijski sistemi poročajo o zmogljivosti shranjevanja s potencami 2 za definicijo 1 GB = 230 = 1.073.741.824 bajtov. To pomeni, da bodo operacijski sistemi poročali o manjši razpoložljivi pomnilniški zmogljivosti. Razpoložljiva zmogljivost shranjevanja se bo razlikovala tudi glede na velikost datotek, oblikovanje, nastavitve, programsko opremo in uporabljen operacijski sistem. Dejanska formatirana zmogljivost se lahko razlikuje.
 6. Garancijska doba začne teči od datuma nakupa, kot je navedeno na vašem potrdilu o nakupu. Preberite večo naši politiki omejene garancije za izdelke.

Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več