Računalništvo, telefonija
27.10.2016 08:52
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi Microsoftov računalnik “vse v enem”

Veliko povpraševanje po računalniku Surface Studio
Veliko povpraševanje po računalniku Surface Studio

Predsednik podjetja Microsoft Satya Nadella je letos poleti napovedal odprto vojno s podjetjem Apple na vseh področjih, in sicer od računalništva do zabavne elektronike. To »grožnjo« je po skoraj pol leta računalniški gigant tudi uresničil, saj je predstavil svoj prvi računalniški sistem vse v enem, ki je, vsaj zaenkrat, naletel le na pozitivne kritike. Tu govorimo o osebnem računalniku “vse v enem” Surface Studio, ki je za najzahtevnejše uporabnike onkraj luže že na voljo za prednaročilo.

Vstopno različico osebnega računalnika “vse v enem” Surface Studio podjetje Microsoft vrednoti na preračunanih 2.750 evrov. Za to ceno kupec dobi osebni računalnik, ki je opremljen z 28-palčnim (71,1-centimetrskim) na dotik občutljivim zaslonom ločljivosti 4.500 x 3.000 slikovnih točk, oziroma skupno 13,5 milijonov slikovnih točk, oziroma 63 odstotkov slikovnih točk več kot zaslon ločljivosti 4K. Preostala strojna oprema pa obsega zmogljiv Intelov procesor šeste generacije Core i5, sistemski pomnilnik kapacitete osem gigabajtov, trdi disk z gigabajtom prostora in relativno zmogljivo grafično kartico z dvema gigabajtoma grafičnega pomnilnika.

Za dodatnih preračunanih 460 evrov pa uporabnik dobi zmogljivejši Intelov procesor Core i7 in sistemski pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov. Najzmogljivejši model Microsoftovega osebnega računalnika Surface Studio v vrednosti preračunanih 3.830 evrov pa obsega Intelov procesor Core i7, sistemski pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov, trdi disk kapacitete dveh terabajtov in grafično kartico Nvidia GeForce 980M s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Prvi uporabniki bodo svoj Microsoftov osebni računalnik “vse v enem” Surface Studio prejeli že letos decembra.


Prijavi napako v članku