Računalništvo, telefonija
05.11.2015 12:20

Deli z drugimi:

Share

Surface Book je nepopravljiv!

Microsoftov kompaktni prenosni računalnik Surface Book je vse prej kot enostaven za popravilo!
Microsoftov kompaktni prenosni računalnik Surface Book je vse prej kot enostaven za popravilo!

Podjetje Microsoft je v začetku oktobra v okviru lastne konference predstavilo kompaktni prenosni računalnik Surface Book, ki je zanimiv predvsem za tiste, ki veliko časa preživijo na terenu. Novost namreč odlikujejo kompaktne dimenzije, nizka teža in dolga avtonomija delovanja. Poleg tega lahko Surface Book uporabljamo tudi v vlogi tabličnega računalnika, kar zlahka prepriča tudi najzahtevnejše uporabnike.

Medtem ko so zahtevnejši uporabniki navdušeni nad kompaktnim prenosnim računalnikom Surface Book, to nikakor ne bo držalo za serviserje. Zanesenjaki spletnega portala iFixit so namreč novincu dodelili oceno eno od deset glede popravljivosti, kar pomeni, da je Microsoftov Surface Book vse prej kot enostaven za popravilo. Razlogov za težko popravljivost novosti je več. Novi Microsoftov prenosnik uporablja nestandardne vijake, za katere potrebujemo namenske izvijače, procesor in pomnilnik sta kar pritrjena na osnovno ploščo in ju ni mogoče nadgraditi ali zamenjati v primeru okvare ter steklo in zaslon sta zlepljena skupaj in ju ni moč ločiti. Poleg tega je računalniški gigant uporabil preveč lepila, kar še dodatno otežuje popravilo v primeru okvare kompaktnega prenosnega računalnika Surface Book

Z drugimi besedami povedano pomeni, da je novi Microsoftov prenosnik Surface Book skorajda nepopravljiv v lastni režiji in da ga bo v primeru okvare nujno potrebno zaupati pooblaščenemu serviserju, ki bo prenosnik po vsej verjetnosti kar zamenjal z novim. Postopek razstavljanja novega Microsoftovega kompaktnega prenosnega računalnika, ki so ga izvedli zanesenjaki spletnega portala iFixit, si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku ali na spletni povezavi bit.ly/iFixIT-Microsoft-Surface.


Prijavi napako v članku