Namizni računalniki
10.06.2024 06:19

Deli z drugimi:

Share

Superkompaktni računalnik za najzahtevnejša okolja

Kompaktni in neslišni namizni računalnik SZBox G48S je opremljen z Intelovim procesorjem Processor N100. Novost lahko uporabljamo tudi v najtežjih pogojih.
Foto: AliExpress
Foto: AliExpress

Vsi osebni računalniki niso primerni za vsa okolja, zato med njimi najdemo tudi proizvajalce z rešitvami, ki so kos tudi najbolj zahtevnim okoljem. Tokrat pa so se še posebej izkazali pri podjetju SZBox, saj so za industrijska in domača okolja pripravili posebno različico miniaturnega osebnega računalnika z oznako G48S. Ena izmed glavnih prednosti novosti je povsem pasivno hlajenje strojnih komponent, saj to zmanjšuje možnost nenadnih okvar in napak v delovanju. Poleg tega je pri delovanju povsem neslišen.

Kompaktni in neslišni namizni računalnik SZBox G48S je opremljen z Intelovim procesorjem družine Alder Lake-N oziroma bolj natančno za model Processor N100. Podatke preračunava s štirimi procesorskimi jedri, ki pri polni obremenitvi porabijo zgolj šest vatov električne moči. Za povrh je mini računalnik opremljen z relativno solidno grafično kartico (glede na ceno in obliko), ki bo zadoščala za nekatere osnovne naloge.

Namizni računalnik SZBox G48S je opremljen z osmimi gigabajti oziroma 16 gigabajti sistemskega pomnilnika (odvisno od različice). Vgradimo lahko tako 2,5-palčni trdi disk kot pogon Solid State, na voljo pa je tudi bogata paleta priključkov za priklop zunanjih naprav. Nanj lahko namestimo operacijski sistem Windows ali distribucijo Linux, ki temelji na osnovi sodobnejšega jedra Kernel.

Novost lahko brez težav prestane temperaturne obremenitve od minus 50 stopinj Celzija do 45 stopinj Celzija, zato jo lahko uporabljamo tudi v najtežjih pogojih. Poleg tega lahko namizni računalnik SZBox G48S brez težav uporabljamo 24 ur na dan, sedem dni na teden. Namizni računalnik SZBox G48S je že mogoče kupiti na spletni prodajalni Amazon, in sicer za preračunanih 114 evrov. Tu gre za vstopno različico, ki je brez sistemskega pomnilnika in prostora za shranjevanje podatkov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Linux operacijski sistem

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,