Mrežna oprema
28.04.2023 07:28

Deli z drugimi:

Share

Strežniki, priključni kabli, končne naprave … skupni imenovalec je Digitus

Omrežna oprema je del kritične infrastrukture vsakega podjetja. Je bistvena komponenta za prenos in deljenje podatkov ter povezovanje končnih točk.
Foto: Digitus
Foto: Digitus

V središču vsakega podjetja najdemo omrežje, brezžično in žično. Za vzpostavitev omrežnega sistema potrebujemo različne naprave. Usmerjevalnik povezuje lokalno omrežje podjetja s prostranim (WAN) omrežjem. Stikala, vozlišča, kabli, konektorji, brezžična tehnologija in napajalniki povezujejo računalnike, (VoIP) telefone, tiskalnike in strežnike.

Ker se svet vrti okoli podatkov, je visokokakovostna omrežna oprema pogoj za obstoj podjetja v naslednjih desetletjih. Digitus omrežna oprema spada v sam vrh omrežnih ponudnikov. Ambiciozno trditev so podkrepili s 25-letno sistemsko garancijo.

Strukturno ožičenje ne izgublja na pomembnosti

Strukturno ožičenje vam nudi celovito in vrhunsko organizirano telekomunikacijsko infrastrukturo za podjetja in organizacije za prenos informacij, podatkov, video in avdio ter drugih signalov prek vzpostavljenega omrežja. Čeprav svet postaja brezžičen, je strukturno ožičen sistem še vedno bolj varen in robusten v primerjavi z izključno brezžičnimi omrežji. Poleg tega je njegovo upravljanje lažje, boljša je tudi njegova skalabilnost in prilagodljivost na bodoče spremembe. Pravilno vzpostavljen sistem zagotavlja manj izpadov in operativnih stroškov, hkrati pa omogoča povezljivost z različnimi aplikacijami in sistemi.

Omrežna tehnologija Digitus poenostavi strukturno ožičenje in ga nadgradi na višji nivo s tehnologijo napajanja preko Etherneta (PoE). Kabelsko omrežje prevzame odgovornost napajanja končnih naprav, kar vam prihrani čas in stroške za namestitev in uporabo napajalnih kablov. Naprave in dostopne točke lahko uporabljate, kjer želite, brez potrebe po povezavi s klasično vtičnico.

Tako občutno izboljšate fleksibilnost celotne infrastrukture. Tehnologija PoE okrepi tudi varnost omrežja pred preobremenitvijo, prenizko napetostjo in nepravilno namestitvijo. Za vzpostavitev Digitus priporoča omrežne kable kategorije CAT 7A in CAT 6A za 10 gigabitne povezave.

Opremite podjetje z Digitus omrežnimi rešitvami

Ne glede na velikost podjetja se bo Digitus omrežje prilagajalo vašim potrebam. Za manjše pisarne in pisarne od doma imajo pripravljena prilagojena stikala in priključne gigabitne panele. Izbirate lahko med stikali z 8 ali 10 gigabitnimi priključki. Vedno je ena izmed možnosti tudi stabilno brezžično omrežje z možnostjo dodajanja mesh ojačevalcev.

Za neprekinjeno napajanje vzpostavite UPS sisteme, ki vas bodo rešili pred izgubo podatkov in morebitno strojno škodo. Boljšo organizacijo različnih stikal, priključkov ter usmerjevalnikov lahko dosežete z omrežnimi stojali in omaricami, ki dovoljujejo tudi stensko montažo.

Izbirate lahko med optično ali bakreno ožičenje, odvisno od vaših potreb in proračuna. Od začetka do konca vam postavijo tudi strežnike in namensko strežniško sobo, ki jo bodo opremili z najnovejšim CAT 8.1 standardom za 40 gigabitne povezave.

25-letna sistemska garancija

Digitus je dejstva o kakovosti in zadovoljstvo strank podkrepil z že omenjeno 25-letno sistemsko garancijo na vse pasivne komponente Digitus. Slednje preverjajo neodvisni laboratoriji, ki za vsako komponento izdajo ustrezen certifikat. V obdobju 25 let lahko v primeru neskladnosti z uradnimi standardi kadarkoli zahtevate menjavo ali popravilo nedelujoče pasivne komponente Digitus.

Za še več informacij o omrežni opremi Digitus obiščite www.techtrade.si/mrezna-oprema-digitus (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
omrežna infrastruktura

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TechTrade Trzin
Za več informacij so vam na voljo pri TechTrade Trzin
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TechTrade Trzin? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Diamantni partner

Hestia Pro d.o.o.

Rakuševa ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 421 01 70