Obvestila podjetij
25.10.2021 10:10
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Storitve Perception Point ščitijo pred kibernetskimi napadi na osnovi izmenjave digitalnih vsebin

Inovativne storitve Perception Point se osredotočajo na zagotavljanje kibernetske varnosti s preprečevanjem vstopa zlonamernih programskih kod v organizacijo prek različnih digitalnih komunikacijskih kanalov
Storitve Perception Point Advanced Threat Protection nudijo inovativen pristop k izboljšanju kibernetske varnosti, saj v oblaku pregledujejo vsebine, ki se izmenjujejo prek različnih komunikacijskih kanalov in poslovnih aplikacij, še preden vstopijo v notranje omrežje organizacije ter okužijo končne točke.
Storitve Perception Point Advanced Threat Protection nudijo inovativen pristop k izboljšanju kibernetske varnosti, saj v oblaku pregledujejo vsebine, ki se izmenjujejo prek različnih komunikacijskih kanalov in poslovnih aplikacij, še preden vstopijo v notranje omrežje organizacije ter okužijo končne točke.

Podjetje CREAplus, regionalni ponudnik strojne in programske opreme ter storitev za kibernetsko varnost, je z izraelskim podjetjem Perception Point sklenilo pogodbo za distribucijo naprednih storitev za preprečevanje vsebinskih kibernetskih napadov na trgih jugovzhodne Evrope. Storitve Perception Point Advanced Threat Protection nudijo inovativen pristop k izboljšanju kibernetske varnosti, saj v oblaku pregledujejo vsebine, ki se izmenjujejo prek različnih komunikacijskih kanalov in poslovnih aplikacij, še preden vstopijo v notranje omrežje organizacije ter okužijo končne točke, na primer strežnike, osebne računalnike ali mrežno opremo. Storitev poleg klasičnega pregledovanja e-pošte namreč pregleduje tudi datoteke v priljubljenih platformah za sporočanje, storitvah za shranjevanje in izmenjavo datotek ter sodelovanje, v družbenih omrežjih ter v oblačnih ali lokalnih aplikacijah.

»Čeprav ostaja e-pošta glavni vir vnosa okuženih datotek in problematičnih spletnih povezav v organizacijo okužb, se danes kar 30 odstotkov takšnih okužb izvede prek vsebine, ki v organizacijo pride prek ostalih komunikacijskih kanalov, na primer prek aplikacij za sodelovanje in takojšnje sporočanje,« je povedala Julianna Pihlar, direktorica prodaje v podjetju CREAplus.

Glavna posebnost storitev Perception Point je njihova lastna inteligentna tehnologija, ki izredno hitro dinamično pregleduje vse vrste datotek. To omogoča, da lahko takšna zaščita učinkovito deluje kot storitev v oblaku in je ni potrebno nameščati na osebne računalnike ali strežnike v organizaciji. Te storitve predstavljajo učinkovito zaščito pred napadi, kot so spletne in direktorske prevare, napredne dolgotrajne grožnje, socialni inženiring, virusi ter druge zlonamerne programske gode in neželena e-pošta.

Kot pravi Pihlarjeva, organizacije uporabljajo tudi po 20 različnih aplikacij, prek katerih se izmenjujejo vsebine pri internem poslovanju ter pri poslovanju s strankami in poslovnimi partnerji. S storitvijo Perception Point Advanced Threat Protection lahko organizacija vključi zaščito za celoten nabor digitalnih platform in aplikacij, ki delujejo pri različnih ponudnikih. Uporabniki zaščite sploh ne občutijo, pri čemer se z odkritimi problematičnimi datotekami ukvarjajo strokovnjaki za kibernetsko varnost ponudnikovega varnostno operativnega centra, ki deluje v režimu 24 ur na dan in 7 dni v tednu.

Julianna Pihlar, vodja prodaje in marketinga v CREAplus

Storitev deluje po principu vključi in uporabi, saj je pripravljena na delovanje z že nekaj kliki. Ob tem vzpostavitev ne vpliva na tekoče delo uporabnikov. Namenjena je podjetjem vseh velikosti in jo tudi v organizacijah z več tisoč uporabniki vzpostavijo prej kot v eni uri. Zaradi izjemno hitrega pregledovanja in uspešnosti pri odkrivanju okuženih datotek ter problematičnih spletnih povezav je vse bolj pogosta izbira za zaščito spletnih storitev, kot so Microsoft 365, Teams, SharePoint, OneDrive, Google Drive, sistemi CRM ter različne aplikacije za delo strankami in partnerji v oblaku, kot so Salesforce, HubSpot, Zendesk in Yammer kakor tudi za interno razvite aplikacije, ki delujejo v javnih in zasebnih oblakih.

»Perception Point smo prek naše sestrske družbe že ponudili v Italiji, kjer je pravi hit. Nekatera podjetja so s to storitvijo celo zamenjala zaščito, ki jo v premium paketih ponuja Microsoft za svoje storitve v oblaku,« je še dodala Pihlarjeva.

V podjetju CREAplus trenutno gradijo regionalno partnersko mrežo za preprodajo storitev Perception Point končnim strankam. Do vzpostavitve partnerske mreže je možno naročilo na storitve ne glede na velikost organizacije opraviti v podjetju CREAplus, kjer naročnikom nudijo tudi podporo pri vzpostavitvi in uporabi.

Podrobnejše informacije o storitvah Perception Point lahko pridobite pri podjetju CREAplus.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAplus d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAplus d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

creaplus_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAplus d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več