Računalništvo, telefonija
12.04.2010 09:49
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Storitev Google Voice kot neposredna konkurenca Skypu?

Prenos mobilne številke na Google Voice?
Prenos mobilne številke na Google Voice?

O storitvi Google Voice je bilo že veliko napisanega. Inovativno storitev, ki je nastala na osnovi tehnologije prevzetega podjetja GrandCentral, pa je računalniški gigant pravzaprav ponudil v uporabo šele pred slabim letom dni. Storitev je med Američani kmalu postala dokaj priljubljena, saj osnovo spletne storitve predstavlja združena telefonska številka, ki preusmeri telefonske klice na vse predhodno vnesene telefonske številke (mobilni telefon, domači telefon, službeni telefon in podobno), s čimer je uporabnik vedno dosegljiv.

Poleg tega spletna storitev beleži vse zgrešene telefonske klice, do omenjenega seznama pa lahko dostopamo preko spleta tako iz osebnega računalnika kot mobilnega telefona. Nova storitev med drugim podpira tudi konferenčne pogovore, možnost časovnega omejevanja klicev, blokiranje neželenih klicev in še bi lahko naštevali.

Kolikor pa gre verjeti spletnim govoricam, naj bi bila storitev Google Voice kmalu na voljo tudi kot programska oprema, ki jo bo mogoče namestiti na trdi disk računalnika. Program Google Voice Desktop naj bi tako deloval na povsem enak način kot Skype, ki ga širom sveta sočasno uporablja že več kot dvajset milijonov uporabnikov. Če se bodo spletne govorice izkazale za resnične, bi lahko novo storitev podjetja Google preizkusili še pred poletjem. Se potemtakem Skypu obetajo težki časi?


Prijavi napako v članku