Računalništvo, telefonija
18.06.2011 12:27

Deli z drugimi:

Share

Stopnja rasti prihodkov in tržni delež na trgu programske opreme za CPM

Stopnja rasti prihodkov in tržni delež na trgu programske opreme za CPM
Stopnja rasti prihodkov in tržni delež na trgu programske opreme za CPM

Tagetik, globalni ponudnik programske opreme za celovito upravljanje poslovanja (angl. Corporate Performance Management – CPM), finančno upravljanje in poslovno inteligenco, je danes objavil novico, da ga je Gartner (www.gartner.com) v poročilu “Market Share Analysis: CPM Suites, Worldwide, 2010” 1 uvrstil med opazne prodajalce (angl. Notable Vendor).

To poročilo analizira stopnjo rasti prihodkov in tržni delež na trgu programske opreme za celovito upravnjanje poslovanja (CPM). Rast na področju programske opreme za CPM je bila v letu 2009 samo 3 %, v 2012 pa se je rast povečala za 12,3 %, kar je veliko več kot rast na področju splošne poslovne programske opreme.

Manuel Vellutini, glavni izvršni direktor na Tagetiku, analizira rezultate in pravi: “Tagetik je izkusil 17,2% rast v 2010 (+4,4 % v primerjavi s povprečjem na trgu in +11,7 % v primerjavi z rastjo v 2009), in je uvrščen na 3. mesto med petimi najboljšimi prodajalci, ki so bili vključeni v raziskavo. Prehitela sta ga SAP in Oracle, za njim pa so se uvrstil IBM (v primerjavi s Tagetikim je IBM-ova rast za 3.8 % nižja), Infor in SAS Institute.”

“To rast so jasno pokazale naše največje mednarodne operacije (v Severni Ameriki, VB in Franciji), ki so pokazale rezultate prodaje s pridobitvijo strnk kot so SNCF, francoske železnice, Keller Group, Bobrick Washroom Equipment, Vestey Group, Vinson & Elkins, Grand Marnier, Propex Operating Company itd.”, nadaljuje Vellutini. “Do decembra 2010 smo dosegli 65 novih strank na mednarodnem trgu (42 v 2009).

“Tudi partnerstvo z Microsoftom, s katerim smo skupaj ustvarili ‘Tagetik 3.0 Enabled by Microsoft® SharePoint® Server 2010’, programsko rešitev, ki hitro in uspešno raste, nam je odprlo številne priložnosti”, je zaključil Vellutini. Zgoraj omenjeno poročilo najdete na spodnji povezavi: www.gartner.com.

Gartner “Market Share Analysis: CPM Suites, Worldwide, 2010” by Dan Sommer, Neil Chandler, 13 May 2011

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CRMT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CRMT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Tagetik je na letni konferenci lansiral novo verzijo rešitev za celovito upravljanje poslovanja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CRMT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku