Računalništvo, telefonija
29.04.2017 09:35
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Soustanovitelj Appla, Steve Wozniak, postavil Galaxy S8 pred iPhone

Soustanovitelj Appla, Steve Wozniak, postavil Galaxy S8 pred iPhone
Soustanovitelj Appla, Steve Wozniak, postavil Galaxy S8 pred iPhone

Ena od največjih odlik soustanovitelja Appla Steva Wozniaka je njegova iskrenost, saj ne glede na posledice izrečenega vedno pove, kar si misli. Pred kratkim je v intervjuju za spletni portal Cnet celo izjavil, da je že naročil Samsungov najnovejši pametni mobilni telefon Galaxy S8. In to še ni vse. Poleg tega je izjavil še, da je novi izdelek južnokorejskega giganta precej boljši od celotne konkurence, vključno s telefonom iPhone, konkurenčnega podjetja Apple.

Wozniak je priznal, da je Samsung z Galaxyjem S8 “revolucionaliziral” trg mobilne telefonije na enak način kot Apple s prvim iPhonom leta 2007, najbolj pa ga je prepričala inovativna oblika Samsungovega najnovejšega telefona.

Galaxy S8 in S8+ sta seveda primerena tudi za najzahtevnejše uporabnike, saj sta opremljena s 5,8-palčnim oziroma 6,2-palčnim t. i. neskončnim zaslonom. Zaslon je sicer opremljen s tehnologijo Super AMOLED in ločljivostjo 2960 x 1440 slikovnih pik. Poleg novih oblikovalskih inovacij pa se Samsungova nova telefona lahko pohvalita tudi z odličnimi tehničnimi karakteristikami. Med njimi gre izpostaviti predvsem zmogljiv osemjedrni procesor Exynos 8895, ki je kar 10 odstotkov hitrejši od svojega predhodnika, 4 gigabajte sistemskega pomnilnika in 64 gigabajtov notranjega pomnilnika za shranjevanje podatkov. Telefona prav tako omogočata gigabitno 4G/LTE in gigabitno Wi-FI povezljivost. Piko na i pa dajejo še odpornost proti vodi in prahu (standard IP68), podpora pomnilniškim karticam microSD (do 256 gigabajtov) in funkcionalnost hitrega polnjenja.


Prijavi napako v članku