Telefoni
25.08.2011 09:35
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Steve Jobs odstopil

Bo Steve Jobs upravičil visoka pričakovanja?
Bo Steve Jobs upravičil visoka pričakovanja?

Uspešen poslovnež Steve Jobs je pred kratkim vodenje Appla dokončno zapustil zaradi resnih zdravstvenih težav. Ta je bil namreč na prisilnem dopustu že od 17. januarja. Da bi se prvi mož Appla lahko lažje spopadal s trdovratno boleznijo in se umaknil iz divjega vrveža poslovnega sveta, je vodenje podjetja dokončno prepustil dolgoletnemu sodelavcu in prijatelju Timothyju D. Cooku.

Mnogi poznavalci so prepričani, da je krmilo Appla v dobrih rokah. Timothy D. Cook se je namreč pred časom že izkazal, ko je podjetje iz Cupertina vodil v času, ko je bil Steve Jobs na bolniškem dopustu med zdravljenjem raka. Cook v vlogi izvršnega direktorja zagotovo ne bo imel »lahkega življenja«, saj bo to, kar je Steve Jobs naredil v zadnjih letih, težko preseči oziroma ponoviti. Kljub odstopu prvega moža Appla iz mesta izvršnega direktorja, bo ta, vsaj za krajši čas, še vedno ostal predsednik direktorskega odbora.

Kljub temu se mnogi upravičeno sprašujejo, kaj se bo v prihodnosti dogajalo s podjetjem iz Cupertina? Medtem ko je mesto izvršnega direktorja prevzel uspešen poslovnež, še ni znano, kdo bo sedel na praznem stolčku izvršnega direktorja poslovanja. Če Applu ne bi uspelo najti pravega človeka za to delovno mesto, se lahko v bližnji prihodnosti kaj hitro zgodi, da bi lahko šlo uspešno podjetje celo v stečaj ali bi pristalo v lastništvu konkurenčnega podjetja. Trenutno je žal gotovo le to, da je odstop Steva Jobsa močno pretresel celotno industrijo zabavne elektronike.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku