Računalništvo, telefonija
30.10.2012 13:42
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Steve Jobs načrtoval superjahto

Čeprav se morda zdi neverjetno, je Steve Jobs tik pred smrtjo skrivoma načrtoval luksuzno superjahto dolžine do 80 metrov, ki bi bila namenjena izključno njemu in njegovim najbližjim.
Steve Jobs je vedno prisegal le na oblikovno "popolne" izdelke!
Steve Jobs je vedno prisegal le na oblikovno "popolne" izdelke!

Si predstavljate kako bi izgledala jahta, ki bi jo oblikoval pokojni Steve Jobs? Čeprav se morda zdi neverjetno, je Mozart digitalne dobe tik pred smrtjo skrivoma načrtoval luksuzno superjahto, ki bi bila namenjena izključno njemu in njegovim najbližjim. Ker se je pokojni Steve Jobs bolj kot na plovila razumel na elektronske naprave, mu je pri načrtovanju in oblikovanju jahte pomagal mojster oblikovanja Philippe Starck.

Steve Jobs si je zamislil superjahto, ki bi v dolžino merila od 70 do 80 metrov. Ta bi bila v celoti izdelana iz lahkega aluminija in bi bila opremljena z visokotehnološkimi napravami. Vsi računalniški sistemi na njej bi bili seveda Applovi. Samo v navigacijski sobi naj bi se nahajalo kar sedem 27-palčnih oziroma 69-centimerskih računalnikov vse-v-enem iMac. Steve Jobs je zasebno superjahto poimenoval Venus (Venera).

Steve Jobs je izdelavo zasebne jahte zaupal priznanemu nizozemskemu proizvajalcu De Vries. Žal je Mozart digitalne dobe umrl preden je bilo plovilo izdelano. Nizozemsko podjetje se je kljub temu odločilo, da bo superjahto dokončalo. Ko bo ta nared, jo bo najprej ponudilo v prodajo družini pokojnega Steva Jobsa. Če se ta zanjo ne bo odločila, bo končala na dražbi. Glede na to, da gre za velikansko zapuščino Steva Jobsa, ni strahu, da se zanjo ne bo našel bogataš, ki bi jahto želel odpeljati v svoj pristan.


Prijavi napako v članku