Računalništvo, telefonija
31.10.2018 10:40

Deli z drugimi:

Share

Ste že posodobili vašo mobilno napravo Apple na iOS 12.1?

Novi iOS 12.1 omogoča skupinske video klice preko storitve FaceTime.
Novi iOS 12.1 omogoča skupinske video klice preko storitve FaceTime.

Tokrat imamo zelo dobro novico za vse, ki uporabljate novejši pametni mobilni telefon iPhone ali tablični računalnik iPad podjetja Apple. Računalniški gigant je namreč najavil razpoložljivost nove različice mobilnega operacijskega sistema iOS 12, ki prinaša kar nekaj uporabnih novosti. Tu gre za različico 12.1, ki je seveda že na voljo za prenos povsod po svetu, vključno s Slovenijo.

Z namestitvijo novega mobilnega operacijskega sistema iOS 12.1 bodo največ pridobili tisti, ki pogosto uporabljajo storitev FaceTime. Ta namreč sedaj omogoča skupinske video klice in sicer do 32 ljudi hkrati, pri čemer se uporabnikom za zaslonu vedno prikaže oseba, ki v določenem trenutku govori. Tu bodo na svoj račun prišli tudi tisti, ki pri pošiljanju sporočil uporabljajo emoje, saj jih je Apple dodal kar 70 novih, med njimi pa je kar nekaj zanimivih.

Novi iOS bo še posebej veliko prinesel uporabnikom pametnih mobilnih telefonov iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR. Ta namreč prinaša podporo za dve telefonski kartici SIM, pri čemer je ena običajna druga pa navidezna. Poleg tega bodo uporabniki pridobili možnost nadzora globine pri zajemu fotografije in polepšanja slike z umetno inteligenco v načinu sebka.

Novi iOS 12.1 lahko namestimo na pametne mobilne telefone iPhone 5s ali novejše ter tablične računalnike iPad Air in iPad mini druge generacije ali novejše. Novi iOS je tudi tokrat na voljo za prenos preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air), o razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo obvestila Applova mobilna naprava sama oziroma to lahko preverite s klikom na aplikacijo »Settings« in nato še na »General« in »Software Update«. Pred izvedbo nadgradnje pa morala biti baterija seveda napolnjena na vsaj 50 odstotkov ali pa naprava priključena na polnilec.


Prijavi napako v članku