Računalništvo, telefonija
15.05.2010 10:27

Deli z drugimi:

Share

Spopad umetne inteligence – PokerBot Challenge

PokerBot Challenge - Staviš na svoje znanje?
PokerBot Challenge - Staviš na svoje znanje?

Prvič v Sloveniji in celo Evropi vam v sodelovanju s podjetjem Mikrospin, d.o.o., in Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru predstavljamo tekmovanje PokerBot Challenge.


PokerBot Challenge
je tekmovanje kjer se prepleta računalniško znanje in poker! Namen tekmovanja PokerBot Challenge je na zabaven način vzpodbuditi ustvarjalnost mladih, na področju reševanja vsakdanjih izzivov, s pomočjo programiranja in uporabe umetne inteligence. Vsaka tekmovalna ekipa je namreč morala ustvariti računalniško programiranega PokerBot-a, ki se bo v njihovem imenu boril z nasprotnikovimi PokerBot-i. Poker bot je računalniški program, ki zna igrati poker proti človeškemu ali računalniškemu nasprotniku. Kadar govorimo o poker botu, imamo v mislih predvsem umetno inteligenco, ki pozna pravila poker igre, zna razpoznati iz prejetih sporočil karte in akcije nasprotnika ter se na podlagi izbrane strategije odloča o svoji naslednji potezi.

Spopad Pokerbotov

V torek, 25. maja, ob 10. uri, v objektu G2 FERI, se bo zgodil dolgo pričakovani spopad Pokerbotov. Te zanima kateri robot je najbolj spreten, preračunljiv in uspešen v igranju pokra? Pridi in preveri. Prijavljenih je okoli 100 ekiporganizatorji pa računajo, da se bo tekmovanja udeležilo okoli 25 ekip.


Se vidimo na FERI-ju 25. maja na spopadu Pokerbotov !


Prijavi napako v članku