Računalništvo, telefonija
Igre
12.06.2023 12:30
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Star Wars Outlaws je nova igra z odprtim svetom, ki bo izšla 2024

Studio Massive je razkril novo Star Wars pustolovščino, ki se bo odvijala na prostranem odprtem svetu. Postavljeni bomo v umazano podzemlje kriminala v galaksiji Star Wars. Igra naj bi izšla naslednje leto.

Star Wars Outlaws nas bo prihodnje leto popeljala v odprti svet kriminalnega podzemlja kultne galaksije daleč, daleč stran. Ubisoft je že leta 2021 napovedal, da bo v sodelovanju z Lucasfilm Games objavil igro z odprtim svetom Star Wars. Massive Entertainment, studio, ki stoji za igrama The Division 2 in The Crew 2, razvija to vesoljsko pustolovščino v peskovniku (angl. sandbox), ki nam bo menda omogočila pilotiranje mešanice klasičnih vesoljskih ladij in povsem novih stvaritev na različnih planetih.

Igra je bila prvič najavljena pred dvema letoma, takrat še pod oznako Project Helix. Od takrat je bilo razkritih zelo malo oziroma bolje rečeno nič uradnih informacij o Ubisoftovi igri. Govoric je bilo ogromno, tudi nekaj o ukinitvi projekta, a nič konkretnega.

Januarja letos je ustvarjalni direktor Julian Gerighty tvitnil o njegovem skrivnostnem Star Wars projektu. Sporočil je, da bo leto 2023 prelomno za njegovo ekipo, kar je seveda sprožilo ugibanje, kakšno Star Wars igro lahko pričakujemo. Takrat se je začelo šušljati, da bi igra lahko izšla v začetku leta 2024.

Projekt Helix je zdaj uradno potrjen za naslednje leto, ima celo uradno ime in nekaj podrobnosti o zapletu. Na samem začetku dogodka Xbox Games Showcase je podjetje Massive Entertainment predstavilo napovednik za Star Wars Outlaws, igro z odprtim svetom iz Vojne zvezd, ki se bo dogajala nekje v času izvirne filmske trilogije. Ta napovednik se začne z neimenovano protagonistko, ki v kantini igra Sabacc in pripoveduje, kako galaksija »pripada Sindikatom«. Njena igra se prekine, ko pride par lovcev na glave, zaradi česar morata ona in njen mačji nezemeljski spremljevalec zbežati.

Kmalu se v baru vname pretep, ki pomaga pri njenem pobegu. Zunaj se povzpne na motorno kolo, medtem ko pripoveduje, kako se ne bo več zadrževala. To iskanje svobode jo pripelje na ladjo, kjer ji neznanec po imenu Jalen – ki je na prvi pogled podoben protagonistu Kylu Katarnu iz iger Dark Forces – ponudi pomoč pri izvedbi neopredeljene naloge.

Sledi še nekaj posnetkov o bojevanju s t. i. Sindikatom in uradna napoved za izid v 2024. Čeprav v tem napovedniku ni bilo prikazanih nobenih posnetkov igranja, se zdi, da bi lahko bila igra Outlaws zanimivo potovanje po temačnem in zapletenem kriminalnem podzemlju galaksije Vojne zvezd. Tovrsten stil igre je že nekaj časa v srcu oboževalcev, ki še niso okrevali od ukinjenega projekta Star Wars 1313, kjer bi prevzeli vlogo lovca na glave. Mogoče je Outlaws igra, kjer bomo lahko raziskali še ta neraziskani pogled na galaksijo Vojne zvezd.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Ubisoft igre Video igre Star Wars


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več