Računalništvo, telefonija
17.06.2016 11:03

Deli z drugimi:

Share

Spremljajte Evropsko prvenstvo v nogometu na velikem zaslonu

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu novega projektorja?
Spremljajte Evropsko prvenstvo v nogometu na velikem zaslonu
Spremljajte Evropsko prvenstvo v nogometu na velikem zaslonu

Ste se že odločili, kjer boste spremljali svoje ljubljence? Tradicionalni televizor ne omogoča dovolj napetih trenutkov. Zakaj se ne bi odločili za enega od velikih – projektor za domači kino! Vendar, kateri model izbrati? Izbira v prodajalnah je velika in niso vsi projektorji primerni za vaše prostore. Na kaj morate biti pozorni pri nakupu projektorja za domači kino? Dominic Schouterden, vodja veleprodaje v belgijski podružnici Epsona, ponuja nekaj koristnih nasvetov:

• Dobro premislite, kako boste projektor uporabljali potem, ko se bo Evropsko prvenstvo končalo. Morda si boste želeli vrhunske izkušnje ob gledanju filmov? Ali ste mogoče strasten ljubitelj iger? Želite projektor uporabljati za poslovne predstavitve? Izberite projektor, ki najbolj ustreza vašim potrebam.

• Izhodna svetlobna moč projektorja je izjemno pomembna za natančen prikaz barv. Za hišno uporabo zadošča svetlobna moč med 2000 in 3000 lumni. Če je vaša dnevna soba polna svetlobe ali želite projekcijo v svojem vrtu, potem bo bolj primeren projektor večje svetlobne moči.

• Morda želite gledati projekcije predvsem v zatemnjeni sobi? Potem se odločite za projektor z večjim razmerjem kontrasta. Večji kot je kontrast, bolje bo projektor prikazal tako črne kot tudi bele odtenke.

• Želite projektor povezati na sprejemnik svojega ponudnika digitalne televizije? Izberite projektor z naravnim razmerjem 16:9. V tem primeru boste potrebovali (digitalni) HDMI-vhod.

• Za optimalno kakovost slike izberite projektor z ločljivostjo Full HD ali WUXGA.

• Zagotovite, da je projektor vedno zaščiten pred prahom in dežjem.

• Izberite projektor, ki bo najbolje deloval v vašem prostoru. Večina projektorjev je opremljena z zoom objektivi, ki omogočajo povečanje ali zmanjšanje premera slike. Epson nudi praktično aplikacijo za izračun velikosti slike projektorja odvisno od oddaljenosti projekcijske površine – Epson Projection Distance Calculator.

Upamo, da smo vam z navedenimi informacijami olajšali izbor novega projektorja. Ko se boste enkrat odločili in kupili projektor, potem boste lahko pozabili na tehnične podrobnosti in se prepustili uživanju v nogometnih tekmah Evropskega prvenstva na velikem zaslonu, enako kot če bi sedeli na stadionu

Aplikacija za izračun najboljšega položaja projektorja: Epson Projection Distance Calculator

Ilustrativne fotografije v visoki ločljivosti:

Lifestyle 1: OneDrive

Lifestyle 2: OneDrive

Lifestyle 3: OneDrive

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PANTEH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PANTEH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PANTEH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku