Programska in razvojna orodja
30.04.2011 13:36
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spremenjeni pogoji v storitvi Google Apps

Trenutno so v Google Apps na voljo storitve Google Docs, Gmail, Google Calendar in Google Sites
Trenutno so v Google Apps na voljo storitve Google Docs, Gmail, Google Calendar in Google Sites

Kot odgovor na številne pritožbe in zahteve so pri Googlu nekoliko spremenili pogoje in ponudbo poslovanja storitve Google Apps za poslovne uporabnike. Seveda, kot vedno, si je spremembe težko razlagati kot “primerne”, vendar pa se Googlu tudi tokrat zdijo vredne.

Najboljša sprememba je tako povezana s ceno posameznih paketov. Trenutna opcija postaja “Annual plan” ali Letni paket, za katerega je letno potrebno odšteti 50 ameriških dolarjev na uporabnika, s pogodbeno obveznostjo minimalne uporabe 1 leto. Za tiste, ki ne marajo letne naročnine ali jih je enostavno strah obveznosti in želijo tudi nekaj prihraniti, je tukaj nova opcija imenovana “Flexible Plan”. Prilagodljiv paket omogoča mesečno plačilo v višini pet dolarjev na uporabnika, brez pogodbenih obveznosti, kar posledično omogoča spremembe uporabnikov po lastni volji. Pri vsakem paketu je od sedaj naprej omogočeno plačevanje ob koncu vsakega meseca.

Poleg novih paketov pa je Google uvedel številne omejitve za uporabnike brezplačnih storitev. Število uporabnikov brezplačne storitve se je zmanjšalo iz 50 na le 10, medtem ko bodo morala vsa podjetja z več kot desetimi uporabniki na plačljive storitve preklopiti že do 10. maja. No, že obstoječi uporabniki bodo lahko še naprej uporabljali brezplačne storitve pod starimi pogoji, torej do 50 uporabnikov.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku