Industrija
16.09.2020 09:33
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte najboljšega robota za razkuževanje

Spoznajte najboljšega robota za razkuževanje
Spoznajte najboljšega robota za razkuževanje

UVD Robots, vodilni proizvajalec robotov za razkuževanje na svetu, je predstavil tretjo generacijo svojega avtonomnega mobilnega robota, ki uniči viruse in bakterije v zraku in na površinah z uporabo žarkov UV-C. Novi, izredno inteligenten robot lahko pokaže uporabnikom, kako dobro je razkužil prostore, in je tako zelo preprost za uporabo, da ga lahko začnete uporabljati v vsega nekaj minutah.

Pandemija covida-19 je za vedno zvišala pričakovanja glede čistoče in razkuževanja po vsem svetu. V več kot 60 državah sveta je prisotno veliko povpraševanje pri distributerjih podjetja UVD Robots v bolnišnicah, na letališčih, v hotelih, trgovskih centrih, živilskih podjetjih, storitvah čiščenja, na križarkah, v farmacevtskih podjetjih, pisarnah in drugje, kjer iščejo rešitve, da bi zagotovili okolja, ki so varna pred okužbami.

Ustvarili smo najbolj naprednega UV robota na svetu, ki je hkrati tudi najbolj preprost za uporabo na svetu,” je povedal Per Juul Nielsen, glavni izvršni direktor UVD Robots. “Vsak lahko namesti robota v nekaj minutah in ga takoj zaposli, da uničuje bakterije in viruse v zraku in na površinah.”

Robot tretje generacije podjetja UVD Robots lahko navigira in deluje v zelo majhnih in ozkih okoljih, kar omogoča nove tržne priložnosti, kot je na primer avtonomno razkuževanje majhnih hotelskih sob. Novi robot ima občutno manjši ogljični odtis kot njegov predhodnik, vendar se hkrati ponaša z enako močjo razkuževanja.

Naš avtonomni mobilni robot tretje generacije za razkuževanje z UV-C žarki je prvi te generacije na svetu in vsekakor v mnogih pogledih spreminja pravila igre ter bo za vedno spremenil prihodnost uporabe robotov UV-C za razkuževanje v raznovrstnih industrijah,” je dejal Claus Risager, predsednik uprave podjetja UVD Robots, ki je nato nadaljeval: “Ta robot se ponaša z neprekosljivim varnostnim sistemom, ki zajema štiri ravni varnosti ter tako omogoča robotu, da se lahko premika v vseh možnih okoljih, tudi v zelo prometnih, saj se robot izključi, če se ljudje preveč približajo. Ima edinstveno zmožnost, da zazna, dokumentira in pokaže uporabnikom, kako dobro je področje razkuženo, ter tako omogoči uporabnikom, da zlahka in hitro prilagodijo postopek in izboljšajo kakovost, če je potrebno. Takšna sposobnost ni prisotna pri drugih robotih UV-C za razkuževanje na svetu. Vse te edinstvene značilnosti so patentirane.”

UVD Robots je hčerinsko podjetje ene vodilnih družb na svetu za razvoj storitvenih robotov, Blue Ocean Robotics, ki ima v lasti tudi hčerinska podjetja, kot sta GoBe Robots in PTR Robots.

Vas zanima več iz te teme?
robotika industrija razkuževanje

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več