Telefoni
09.03.2017 09:18

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte kompaktni prenosnik Linux z zmogljivo strojno opremo!

Kompaktni prenosni računalnik Galago Pro podjetja Sistem 76 bo kot nalašč tudi za nekoliko zahtevnejša opravila.
Kompaktni prenosni računalnik Galago Pro podjetja Sistem 76 bo kot nalašč tudi za nekoliko zahtevnejša opravila.

Čeprav operacijski sistem Windows 10 kraljuje na področju prenosnih računalnikov, se je podjetje Sistem 76 odločilo, da bo svoj novi kompaktni prenosnik opremilo z Linuxom. Poleg tega so se inženirji odločili, da ga bodo opremili še zmogljivo strojno opremo. Na trgu je trenutno namreč težko dobiti kompaktne prenosne računalnike z operacijskim sistemom Linux, ki jih lahko uporabljamo za zahtevna opravila.

Kompaktni prenosni računalnik Galago Pro podjetja Sistem 76 s prednameščenim operacijskim sistemom Ubuntu 16.04 ali Ubuntu 16.10 razpolaga s kakovostnim ohišjem iz aluminija, v njem pa se nahaja relativno zmogljiva strojna oprema. Ta namreč obsega Intelov procesor Core i5 ali Core i7-7500U s procesorskimi sredicami Intel Kaby, vgrajeni sistemski pomnilnik do kapacitete 32 gigabajtov in vgrajeno Intelovo grafično kartico Graphics 620. Za izris slik pa je zadolžen kakovostni visokoločjivi zaslon IPS s 33,8-centimetrsko oziroma 13,3 palčno diagonalo.

Inženirji podjetja Sistem 76 so kompaktni prenosni računalnik Galago Pro opremili še s priključki mini DisplayPort, HDMI in USB Type-C, z bralnikom za pomnilniške kartice ter ločeno kartico za slušalke in mikrofon. Novost bo zagrizenim ljubiteljem naprodaj v aprilu in sicer sprva le v Združenih državah Amerike, nekoliko kasneje pa jo bo mogoče kupiti tudi drugod po svetu, vključno v državah evropske unije. Novost na račun zmogljive strojne opreme ne bo ravno poceni, saj bo za kompaktni prenosni računalnik Galago Pro podjetja Sistem 76 s prednameščenim operacijskim sistemom Ubuntu 16.04 ali Ubuntu 16.10 v ZDA potrebno odšteti preračunanih 850 evrov, pri čemer davek na dodano vrednost še ni vračunan, saj se ta razlikuje med posamičnimi zveznimi državami.


Prijavi napako v članku